Deel dit artikel
-

‘Rocket Internet investeert in shop-app’

Bedrijvenbouwer annex investeerder Rocket Internet zou een belang hebben genomen in Shopkin, een visueel georiënteerde lerende app om mee zoeken en shoppen.

De app haalt uit vijfhonderd aangesloten winkels ongeveer een miljoen verschillende producten op om doorheen te snuffelen. Door te kijken naar hoe de gebruikster met Shopkin omgaat, leert de app haar smaak kennen en daarbij passende aanbevelingen te doen.

Volgens Deutsche Startups, dat het nieuws vernam, heeft het bedrijf een kapitaalinjectie gehad van Rocket Internet. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. Er zijn wel een paar signalen die dat zouden kunnen onderbouwen.

Allereerst richt de app zich uitdrukkelijk ook op het Nederlandse publiek. Alle Rocket-bedrijven moeten zo snel mogelijk buiten de Duitse landsgrenzen actief worden. Daarnaast heeft Shopkin in mei een conceptueel grote verandering doorgemaakt. Toen stapte het bedrijf namelijk af van zijn oude naam, Shoekin, om de focus op schoenen te verlaten en zich op fashion in het algemeen te richten. Dat soort conceptuele veranderingen kan ook een teken zijn dat er een nieuwe, kundige aandeelhouder aan boord is gekomen.

Ook voor e-commerce in de modeindustrie begint mobiel de primaire interface te worden, wat ook Rockets interesse zou kunnen verklaren.

Foto: Danielle Moler (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond