Deel dit artikel
-

Rocket Internet neemt belang Ikwilvanmijnautoaf.nl

Rocket Internet en Prime Ventures nemen voor acht miljoen euro een minderheidsbelang in Dealerdirect, het bedrijf achter sites als Ikwilvanmijnautoaf.nl.

Met het nieuwe groeigeld wil Dealerdirect zijn bereik in Europa uitbreiden en sites in nieuwe landen openen. Het bedrijf is actief sinds 2007 en actief in Nederland, Duitsland en België.

Dealerdirect is in eigen woorden een online inkoopplatform voor auto’s en motorfietsen. Zonder tussenkomst van handelaren worden er voertuigen ingekocht van particulieren, fleet, lease, MKB en autobedrijven. Aangesloten autobedrijven kunnen de wagens via een veiling per opbod opkopen. Er zou iedere zes minuten een transactie plaatsvinden via sites als Ikwilvanmijnautoaf.nl.

Niels Oude Luttikhuis, een van de oprichters, vindt de transactie onmeunig mooi en hoopt met Rocket en Prime nog sneller Europa’s grootste te kunnen worden.

Tegen Emerce zegt hij: “Eind 2013 nam Oliver Samwer contact met ons op om te praten over het bedrijf. Ook Sake Bosch van Prime Ventures meldde zich op een gegeven moment. Beiden hebben ze ervaring met het helpen groeien van internationeel werkende bemiddelingssites als de onze. Gezien de groei en ambitie van Dealerdirect was het een goed moment om nu voor groeiversnelling te kiezen met hen.”

“Dit wordt een markt van ‘eat of be eaten‘”, aldus Oude Luttikhuis. Hij heeft internationale concurrentie in de vorm van BCA Auctions en Webuyanycar.

Dealerdirect wil spoedig nieuwe sites openen in Zweden, Polen, Spanje en Italië. “We zijn disruptive in de zin dat we in Nederland en België de grootste verkoper zijn, dit jaar vijftigduizend auto’s, en zelf geen voorraad aanhouden.”

De ondernemer is ook betrokken bij Blogmij en Social1nfluencers.

Deel dit bericht

2 Reacties

mdobro

Niels Oude Luttikhuis, een van de oprichters, vindt de transactie onmeunig mooi

inderdaad: dit is “onmeunig” mooi!

Ron

Goed werk Niels!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond