Deel dit artikel
-

Rocket Internet verkoopt weer Aziatische activiteiten

Rocket Internet verkoopt grote belangen van zijn Zalora, de Aziatische zusjes van Zalando, in de Filipijnen en Indonesië.

Vorig jaar april stootte de Duitse bedrijvenbouwer Zalora af in Vietnam, India en Thailand. De uitverkoop in het Verre Oosten lijkt echter nog niet achter de rug, want Techcrunch merkt op dat er gesprekken lopen om 49 procent van de aandelen in de kledingwinkels van de hand te doen.

Opvallend is beide beoogde kopers vastgoedbedrijven zijn in de retailsector.

Het is niet bekend tegen welke waardering die deals worden uitgevoerd en wat dat Rocket Internet onder de streep oplevert.

Zalora is onderdeel van Rockets Global Fashion Group. Dat omvat in feite alle niet-Europese activiteiten die met de blauwdruk van Zalando naar de rest van de wereld zijn uitgerold.

Global Fashion Group (GFG) haalde in 2016 nog 330 miljoen euro groeigeld op bij investeerders.

Grootaandeelhouder Kinnevik maakte gisteren bekend dat het zijn belang in Rocket Internet halveert. De jaarcijfers van de Zweden lieten zien de waardering van GFG met twee procent naar boven is bijgesteld (PDF), wat niet direct duidt op tegenvallende resultaten. De waardering van Rocket daarentegen werd met 29 procent neer beneden bijgesteld.

Foto: anwar siak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond