Deel dit artikel
-

Rockstart startup Ideedock failliet

Ideedock, het Amsterdamse bedrijf dat zich voorjaar 2012 nog presenteerde aan investeerders van Rockstart Accelerator, is failliet. Enige tijd nadat het 100.000 euro had opgehaald bij NoRo Venture Capital.

Het bedrijf van Pepijn de Visscher (27) wilde kennis binnen (grote) organisaties delen via een online vraagbaak, zodat het wiel niet heruitgevonden hoeft te worden. Het platform werd onder meer gebruikt door werknemers van Rabobank, ING, Haskoning en Accenture.

Sinds begin dit jaar had de onderneming diverse jaarcontracten. Dat leverde ongeveer 25.000 euro omzet op, vertelde De Visscher vorige maand nog in een interview. Rockstart investeerde vijftienduizend euro. De Visscher had eerder ook al funding aangetrokken bij PPM Oost. Aan de vennootschap was een dezer dagen uitstel van betaling verleend.

Een aantal jaren geleden studeerde De Visscher nog aan een universiteit in Dayton. Samen met twee studiegenoten, Senay Semere en Matt Veryser, zette hij in die periode een crowdsourcingplatform voor studenten op, Brainrack. De Visscher kreeg echter door ‘een foutje van zijn advocaat’ geen greencard (werkvergunning) en moest terug naar Nederland. Daar zette hij Ideedock op.

De Visscher was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. NoRo Venture Capital was nog niet op de hoogte van het uitgesproken faillissement.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond