Deel dit artikel
-

Rotterdam organiseert groot innovatiefestival

Rotterdam organiseert volgende week donderdag in de Rotterdam Science Tower één van de grootste innovatie-evenementen van het jaar. Op het Innovation Festival komen 1500 innovatieprofessionals. Speciale gasten zijn minister Kamp (Economische Zaken), Harold Goddijn (CEO TomTom) en Neelie Kroes.

De vier evenementen tijdens het Innovation Festival zijn de How To Get There Summit, het Getting Smart Congres, de Clean Tech Summit en de Nederlandse finale van de internationale startup competitie Get in the Ring.

Frank van Oort, hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics, presenteert onder meer een onderzoek naar de economische- en arbeidsmarktgevolgen van de transitie naar de nieuwe economie. Ook is er een plenair debat onder leiding van oud-premier Jan Peter Balkenende, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit.

Neelie Kroes neemt zitting in een panel met onder meer Harold Goddijn (oprichter en CEO TomTom) over de wijze waarop Nederland de samenwerking tussen startups en multinationals kan bevorderen.

Chief Marketing Officer Stephen Gold van de IBM Watson Group lanceert een nieuw programma waarin Nederlandse startups gebruik kunnen maken van de cognitieve intelligentie van de IBM Watson supercomputer. Nederland is uitgekozen als tweede Europese land waar dit programma zal worden uitgerold.

Het Merwe Vierhaven gebied, waar de Science Tower is gevestigd, zal die dag worden gedoopt tot het Innovation District van Rotterdam door wethouder Adriaan Visser, oprichter van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) Hendrik Halbe en kunstenaar Daan Roosegaarde.

De voormalig grootste fruithaven van Europa is de nieuwe broedplaats van snel groeiend en creatief ondernemerschap, met faciliteiten zoals de RDM Campus en de Rotterdam Science Tower, bedoeld voor tech-startups en maakindustrie-ondernemers.

De dag wordt afgesloten met de Nederlandse Finale van startupcompetitie Get in the Ring. Uit een voorselectie door heel Nederland met ruim 250 startups zijn zes finalisten gekozen. In de finale zullen deze zes beste Nederlandse startups, voor een publiek van 1000 man en een jury met o.a. Pieter Zwart (Coolblue) en Jan Kees de Jager (KPN), strijden om een ticket naar Londen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jac

Zijn hier nog kaarten voor te krijgen?

Barber Brinkman

Hoe kan ik hier bij zijn?

Jurgen NIeuwenhuijsen

Alle 4 de evenementen van het innovatie festival hebben een eigen programma en kaartverkoop. De evenementen zijn aan elkaar verbonden door een grote innovatiemarkt die voor bezoekers van alle evenementen toegankelijk is.
Kaarten voor de How To Get There Summit zijn te verkrijgen via http://www.htgt.nl/ticket. Het programma van de How To Get There Summit heeft sprekers waaronder Harold Goddijn (CEO TomTom), Daan Roosegaarde (Uitvinder/Ondernemer), Neelie Kroes (StartupDelta), Prof. Michael Shanks (Stanford University), Henk Kamp (Minister van Economische Zaken), Ben Verwaayen (oud-CEO British Telecom) en nog vele anderen. Zij zullen een inspirerende middag verzorgen, gericht op het versnellen van innovatie.
De dag wordt afgesloten met Get in the Ring. Kaarten voor Get in the Ring (€20,-) zijn te verkrijgen via http://www.gitr.nl

Hendrik Halbe

Kaarten voor de summit via http://www.htgt.nl
Kaarten voor Get in The ring via http://www.getinthering.nl

Guus Balkema | directeur Sugu | we make

Super goed gedaan door onze buren Hendrik Halbe en Martin Luxemburg van Ece. Zij verdienen een standbeeld 🙂

Guus Balkema
Directeur | Sugu | we make

Jan-Willem Hoogeweegen

Guus, helemaal eens! Fantastisch gedaan door Hendrik en Martin en ECE-team! Geweldig ook dat Rotterdam z’n Innovation District krijgt. En nu is Daan Roosegaarde ook nog verkozen tot Kunstenaar van het Jaar 2016! Rotterdam, stad van innovatie, kunst en creativiteit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond