Deel dit artikel
-

RTL gaat concurrentie aan met Netflix

RTL gaat rechtstreeks concurreren met Netflix door naast oude films tegen betaling ook nieuw materiaal aan te bieden. Dat maakte de zender zelf bekend.

Bij de nieuwe RTL-videodienst kunnen abonnees, net als bij Netflix, onbeperkt kijken tegen een vast bedrag per maand. Vermoedelijk komt die nieuwe dienst onder de vlag van RTL X er tegelijk met Netflix ergens in het najaar. Meestal kondigt RTL zijn winterplannen laat in de zomer aan.

RTL zal overigens ook veel ‘eigen producties’ aanbieden. De film ’Olympus has fallen’ draait nu in de bioscoop en is daarna tegen betaling te zien op RTL XL. Toen het script van de film gepresenteerd werd, besloot RTL in te stappen. Daar profiteert de zender nu van: het heeft  – samen met distributeur Dutch Filmworks – de bioscooprechten én de video-on-demand rechten.

Het mediabedrijf heeft al in zo’n honderd Amerikaanse producties geïnvesteerd, zoals in ‘The Expendables 2’, ‘The Three Musketeers 3D’ en ‘Killing Them Softly’. Filmventures (de joint venture tussen RTL Nederland en Dutch Filmworks) steekt al langer geld in Nederlandse films, denk aan Gooische Vrouwen en Leve Boerenliefde, maar de Amerikaanse producties brengen meer rendement op.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond