Deel dit artikel
-

RTL zwijgzaam over digitale ontwikkelingen

RTL Group publiceert de financiële kwartaalcijfers, maar is ongebruikelijk zwijgzaam over de digitale ontwikkelingen.

Vanochtend publiceerde RTL Group in Duitsland de cijfers over de drie maanden tot eind september. Het bedrijf ziet de omzet en winst behoorlijk groeien.

De omzet in het derde kwartaal steeg met 8,8 procent tot 1,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 48 procent tot 133 miljoen euro. De winstmarge kwam uit op 11,5 procent.

Anders dan gebruikelijk meldt RTL niets over de digitale ontwikkelingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk of een van de zeven andere Europese landen waar het met zijn 39 tv-zenders en 32 stations actief is. De reden voor het achterwege blijven van de online cijfers is niet bekend.

RTL Nederland lanceerde eind vorige maand de site RTLx.nl. Dat moet het overkoepelende digitale videoportaal van de commerciële omroep worden.

RTL Nederland had in september 2010 een bereik van 35,3 procent onder de Nederlandse internetpopulatie van 13 jaar en ouder. De voor STIR gemeten sites verwerkten 36 miljoen bezoeken in die maand.

Wat wel bekend is, is dat het RTL-netwerk in de eerste zes maanden van dit jaar gemiddeld 4,6 miljoen unieke bezoekers per maand trok. Dat was een stijging van 8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Videoadvertenties dreven de groei in de totale online advertentieomzet. De online advertentieomzet steeg in een jaar met 55 procent. Exacte bedragen geeft RTL niet.

Aanstaande donderdag publiceert het tweede grote Europese mediabedrijf ProSiebenSat1  zijn kwartaalcijfers. Dat is onder meer het moederbedrijf van SBS Nederland.

Deel dit bericht

2 Reacties

David de Jong

Dit is een beetje gezocht nieuws! RTL Group SA rapporteert alleen elk HALF jaar op deelniveau en in de Q1 en Q3 cijfers rapporteert ze simpelweg niet op deelniveau….

Erwin Boogert - Emerce

Dat wist ik niet, maar voor nu en het vervolg dus wel. Dank voor je feedback.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond