Deel dit artikel
-

Russisch DST neemt belang in Zalando

Het Russische fonds DST Global koopt vier procent van de aandelen in Zalando. De modewinkel gaat het geld gebruiken voor Europese groei. Vermoedelijk gaat dat om groei naar het oosten.

Hoeveel de grote, vrij onbekende investeerder DST betaalt voor zijn belang in Zalando houden de partijen voor zich (PDF). DST is een ondernemende investeerder. Het ligt voor de hand dat eigenaar Yuri Milner de modewinkel op zijn thuismarkt wil lanceren.

Duitse media speculeren er op dat dit een voorteken kan zijn voor een aanstaande beursgang van Zalando. Het is niet duidelijk of dat nu aan de orde is, maar gekeken naar de namen van de eigenaren komt er over niet al te lang een moment dat er grote veranderingen in het eigendom komen.

DST wordt nu mede-eigenaar met partijen als Rocket Internet, Kinnevik (ook eigenaar van dagblad Metro), Holtzbrinck Ventures en Tengelmann Ventures. Milners bedrijf heeft ook belangen in bedrijven als Twitter, Facebook. Groupon, Zynga en Alibaba.

Zalando deed vorige week van zich spreken, toen het voor het eerst een uitspraak deed over zijn omzet. De modewinkel claimt dat het een maandomzet heeft van honderd miljoen euro.

Foto: Christopher Macsurak (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bram

Zalando timmert vrolijk door aan de weg, dit had Wehkamp eigenlijk moeten doen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond