Deel dit artikel
-

&samhoud media opent VR Cinema’s in China

De Nederlandse VR-onderneming &samhoud media, initiatiefnemer van ’s werelds eerste VR-bioscoop in Amsterdam, gaat tientallen vestigingen openen in China met een lokale partner.

Op 28 december gaan de eerste vijf vestigingen in China live. In de zes maanden daarna volgen er vijftig en daarna nog eens vijftig. De VR-cinema’s worden geopend in winkels van de Gome Group, een Chinese electronicagigant. Businesspartner is Yuecheng Media van de zakenman Bin Gu.

In een VR-cinema zit tot vijftig man op draaistoelen en dragen ze een VR-bril en een koptelefoon. Tijdens hun bioscoopbezoek krijgen ze meerdere korte films te zien.

Binnen de Chinese deal krijgt ondernemer Jip Samhoud een percentage tussen de dertig en zestig procent van de recettes, weet het FD. Dat geld wordt in de onderneming geïnvesteerd, onder meer in productie en distributie van nieuwe films. Dat wordt ook de rol van &samhoud in China.

De VR Cinema opende in februari 2016 voor het eerst de deuren in Amsterdam. Daarna deed de bioscoop een tour door Nederland om uiteindelijk in het centrum van de hoofdstad te landen. Daar bezocht zo’n zestigduizend man de vertoningen inmiddels, onder wie Bin Gu.

Als distributeur wil Samhoud op mondiaal niveau een voortrekker zijn in de industrie. Om dat financieel te kunnen waarborgen, wil &samhoud media een investeringsfonds opzetten. Het doel is om samen met partners films te kopen of te ontwikkelen om ze vervolgens te exploiteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond