Deel dit artikel
-

Samsung geeft startschot voor de volgende slag om het slimme horloge

Samsung wacht niet tot zijn persconferentie morgen op de IFA in Berlijn voor de aankondiging van zijn derde slimme horloge Gear S3. De details werden vanavond al vrijgegeven.

Daarmee wordt het startschot gegeven voor een nieuwe strijd om het slimme horloge. Want ook Asus heeft voorafgaand aan de IFA vandaag een nieuwe ZenWatch aangekondigd.

De Zuid-Koreanen hopen met name Apple voor te zijn, die volgende week vermoedelijk een volgende versie van de Apple Watch demonstreert.

De Gear3 is alleen is niet alleen waterbestendig, maar heeft hij ook ingebouwde gps naast een full-color Always On Display (AOD), dat iets van 16 miljoen kleuren weergeeft. Er zit ook een NFC-chip in voor mobiele betalingen en een van de modellen heeft ondersteuning voor mobiel internet (LTE).

Inspiratie voor de Gear S3 komt volgens Samsung van de ‘klassieke industrie voor horlogerie’. Er zijn twee ontwerpen: frontier en classic. Die laatste doet denken aan iconische horloges en is volgens Samsung ‘ontworpen met oog voor detail’.

De draairing biedt nieuwe mogelijkheden. Zonder het scherm aan te raken, accepteer of negeert men inkomende telefoontjes of alarmmeldingen. Door op het scherm te schrijven of tekenen veranderen boodschappen direct in tekst of emoji.

Of dergelijke innovaties consumenten over de streep trekken, moet nog blijken. Het blijft een lastig markt. In de tweede kwartaal van dit jaar zijn fors minder slimme horloges verscheept, 3,5 miljoen versus 5,1 een jaar geleden, zo berichtte marktvorser IDC vorige maand nog.

De Gear S3 is vanaf het vierde kwartaal in Nederland verkrijgbaar in twee varianten. De Gear S3 classic is beschikbaar in Silver en de Gear S3 frontier in Dark Grey. Beide varianten hebben een verkoopadviesprijs van 399 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond