Deel dit artikel
-

Galaxy S7 stuwt winst Samsung

De Galaxy S7 komt als geroepen voor Samsung. Het bedrijf meldde zojuist beter dan verwachte kwartaalcijfers. De winst steeg naar 4,6 miljard dollar, 14 procent hoger dan vorig jaar. De omzet klom 6 procent naar 43,3 miljard dollar.

De mobiele tak noteerde zelfs zijn grootste winst in twee jaar, een kleine 3,4 miljard dollar, 42 procent meer dan een jaar geleden.

Grotendeels dankzij de laatste modellen van zijn vlaggenschip Galaxy die 11 maart werden gelanceerd. Daarvan zouden er volgens Counterpoint Technology Market Research 10 miljoen van zijn verkocht. Een deel van de mobiele omzet is echter ook te danken aan goedkopere smartphones.

De halfgeleidertak deed het iets minder dan vorig jaar. De schermendivisie maakte zelfs verlies, maar televisies leverden wel een operationele winst op.

Tegelijk met de kwartaalcijfers van Samsung, publiceerde IDC zijn kwartaalrapport over de smartphonemarkt. In het eerste kwartaal werden 334,9 miljoen smartphones verscheept, ongeveer evenveel als een jaar geleden.

Samsung domineert de markt volledig. Het bedrijf leverde twee keer zoveel smartphones als Apple en Huawei (de nummers 2 en 3) samen, namelijk 81,9 miljoen stuks. Niettemin moest Samsung wel wat marktaandeel inleveren. Volgens IDC heeft de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zeer goed verkocht. Apple viel licht terug. Dat bedrijf meldde dinsdag fors mindere iPhone verkopen.

Na Apple wordt de Top 5 aangevoerd door Huawei, Oppo en Vivo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond