Deel dit artikel
-

Samsung lanceert domotica-initiatief

Samsung lanceert in de eerste helft van dit jaar een nieuwe dienst die smart tv’s, huishoudelijke apparatuur en smartphones onderling verbindt, zodat ze te bedienen zijn vanaf een geïntegreerd platform. Samsung Smart Home is maandag gelanceerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Men een speciale app op je smartphone is straks alle apparatuur in huis te bedienen. Daartoe gaat Samsung samenwerkingsverbanden aan met andere partijen aan, zodat de functionaliteit niet beperkt blijft tot de eigen apparatuur.

In eerste instantie draait Samsung Smart Home om drie hoofdfuncties: Device Control, Home View en Smart Customer Service. Met Device Control bedient men apparaten in huis met de smartphone, tablet of smart tv. Men kan met Device Control bijvoorbeeld de airconditioning of het licht aanzetten. Met chatcontrol werkt Device Control ook met spraakinvoer. Zeg ‘goede nacht’ tegen de afstandsbediening, en de televisie gaat uit.  Met Home View neem je via je smartphone een kijkje in je eigen huis als je weg bent.

Samsung Smart Home wordt in de toekomst verder uitgebreid. Zo zullen energieverbruik, veiligheid, gezondheidszorg en ‘groene’ toepassingen deel uitmaken van de dienst. Om nieuwe mogelijkheden soepel te integreren, heeft Samsung een speciaal Smart Home softwareprotocol (SHP) opgesteld.

Samsung toonde gisteren op de CES ook de eerste buigbare tv ter wereld. Daarbij kunnen de randen van het toestel licht gebogen worden en vervolgens in de platte stand worden gezet. Buigbare televisies zijn wat anders dan gebogen televisies, waarvan het bedrijf gisteren nieuwe modellen toonde.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond