Deel dit artikel
-

Samsung lanceert eigen mobiele betaaldienst

Samsung heeft vanavond in Barcelona Samsung Pay aangekondigd, een betaaldienst die samen met de Galaxy S6 wordt gelanceerd. MasterCard en Visa behoren tot de eerste partners.

Met Samsung Pay heeft het bedrijf een tegenhanger van Apple Pay gecreëerd. De moderne portefeuille kan worden gekoppeld aan bankkaarten en credit cards, waarna met de mobiele telefoon overal kan worden betaald. Dat kan zowel via traditionele kassa’s (POS) als contactloos via NFC. Voor de beveiliging wordt Samsungs eigen KNOX-technologie gebruikt in combinatie met vingerafdrukherkenning op het toestel.

Dat de betaaldienst er aan zat te komen werd vorige maand al duidelijk, toen bekend werd dat Samsung de mobiele betaaldienst LoopPay had overgenomen. LoopPay verkoopt hoesjes voor bestaande telefoons die niet beschikken over NFC.

Het voordeel van de techniek van Samsung is dat retailers hun betaalautomaten niet hoeven aan te passen. Het systeem kan ook bankpassen simuleren door een klein magnetisch veld te maken. LoopPay zou zodoende moeten werken met 90 procent van de bestaande zogenoemde POS-oplossingen in Amerika. Apple Pay heeft een bereik van 3 procent.

De nieuwe betaaldienst zal pas deze zomer eerst in de VS beschikbaar zijn. Daarna volgen andere markten, waaronder Zuid Korea. In de daarop volgende fase zijn Europa en China aan de beurt. Europa is een lastig gebied vanwege de diversiteit en complexiteit van het bankenlandschap. Dat is ook de reden dat Google zijn Wallet hier nog niet heeft uitgerold.

Behalve met MasterCard kan Samsung Pay ook overweg met kaarten van Visa en American Express. Dat is een bescheiden begin, maar het bedrijf zegt dat het in onderhandeling is met verscheidene banken. Bank of America en JP Morgan Chase zijn al aan boord.

Het kan nog jaren duren voordat Samsungs digitale mobiele portefeuille in Nederland wordt geïntroduceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond