Deel dit artikel
-

Samsung lanceert slimme labels

Fabrikant Samsung komt met TecTiles, slimme NFC-labels die de mobiele telefoon kunnen programmeren.

Samsung lanceert slimme labels voor Androidtoestellen die over Near Field Communication (NFC)-mogelijkheden beschikken. Elke TecTile kan voor 25 taken geprogrammeerd worden, van het bellen van een nummer tot het versturen van een tweet of het veranderen van de telefooninstellingen. De TecTiles zijn in de VS te koop voor 14,99 dollar per stuk. Verder is een gratis TecTile-app beschikbaar.

Het idee van tags is niet nieuw. Sony introduceerde precies eenzelfde oplossing eerder dit jaar op het Mobile World Congress in Barcelona. SmartTags zijn labels waarmee gebruikers applicaties op hun mobiele telefoon kunnen starten. Zo’n label hang je bijvoorbeeld aan de deurkruk en wie er zijn toestel voorhoudt kan bijvoorbeeld gps of Bluetooth activeren of een applicatie starten. Ook kan een kantoorprofiel worden gekozen.

Samsung hoopt met de labels het gebruik van NFC te stimuleren. Steeds meer telefoons beschikken over een NFC-chip, maar veel wordt er nog niet mee gedaan. Over de beschikbaarheid van de technologie in de Benelux is nog niets bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond