Deel dit artikel
-

Samsung maakt haast met Tizen

Samsung maakt enorme haast met zijn Tizen-software voor smartphones. Maandag werd een eerste smartphone met Tizen gedemonstreerd, en volgend jaar komt daar een versie voor smart tv’s bij.

Tizen is Samsungs alternatief voor Android, dat in de ogen van de Zuid-Koreanen iets te machtig aan het worden is. Qua gebruikerservaring verschillen Tizen en Android niet erg van elkaar. Voordelen zijn snellere opstarttijden en makkelijker multitasken. Tot nu toe werd Tizen alleen gebruikt op de Gear 2 en Gear 2 Neo slimme horloges.

Dat moet dus veranderen, zij het dat Samsung nog maar weinig fabrikanten zover heeft weten te krijgen om het gratis systeem ook te gebruiken.

De Samsung Z smartphone wordt vandaag gedemonstreerd op de the Tizen Developer Conference in San Francisco. Daar zal ook ontwikkelsoftware voor een tv-versie worden uitgebracht.

Gisteren maakte rivaal LG bekend dat het meer dan 1 miljoen Smart TV´s met webOS heeft verkocht. LG heeft webOS al beschikbaar gemaakt op 70 procent van haar LED-tv modellen, waaronder vier televisies met de Ultra HD 4K resolutie. In 2015 zullen alle LG televisies uitgerust zijn met webOS.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Nee bedankt. Zal het iedereen afraden 😛

Google services zijn niet aan te tippen. Die paar seconde opstarttijd in de maand nemen we prima voor lief. En ja, tuurlijk ‘betaal’ je bij Google met je gegevens die ze hierdoor verkrijgen, daar heb ik geen probleem mee. Ik weet dat ze daar zeer veilig staan en niet doorverkocht worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond