Deel dit artikel
-

Samsung neemt betaaldienst LoopPay over

Samsung heeft de mobiele betaaldienst LoopPay overgenomen voor een onbekend bedrag, nadat het al eerder geld in het bedrijf had gestopt. Mogelijk wil Samsung een tegenhanger van Apple Pay lanceren voor zijn Galaxy smartphones.

Naar verluidt wil Samsung aan de vooravond van het Mobile World Congress al zijn plannen voor mobiele betalingen uit de doeken doen. Dan zal ook de smartphone Galaxy S6 worden gelanceerd.

LoopPay verkoopt hoesjes voor bestaande telefoons die niet beschikken over NFC. Dat is de (contactloze) techniek die Apple wel gebruikt en in ons land door de nieuwe betaaldienst van de Rabobank. Echter, niet alle smartphones beschikken over NFC. Het voordeel van de techniek van Samsung is dat retailers hun betaalautomaten niet hoeven aan te passen. LoopPay zou moeten werken met 90 procent van de bestaande zogenoemde POS-oplossingen. Of LoopPay blijft werken met de iPhone is niet duidelijk.

Samsung heeft nog wel een achterstand in te lopen. Woensdag werd bekend dat nog eens twintig Amerikaanse banken de betaaldienst van Apple gaan ondersteunen, waaronder zakenbank Morgan Stanley en lokale kredietverleners. Van de 700 Amerikaanse banken heeft Apple nu honderd aan zich weten te binden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond