Deel dit artikel
-

Samsung pakt uit voor vijfde generatie smartphone

Samsung huurt komende maandag in Barcelona een compleet conferentiecentrum af met een capaciteit van 15.000 bezoekers aan de kust van Diagonal Mar voor de lancering van de nieuwe S5 smartphone. Het marketinggeweld dreigt zo groot te worden dat rivaal HTC heeft besloten om zijn nieuwste smartphone pas eind maart te onthullen.

Samsung heeft zijn evenement, dat samenvalt met het Mobile World Congress, Unpack 5 gedoopt, maar veel geheimen zijn er niet meer. De nieuwe Galaxy S5 zou net als de laatste iPhone beschikken over een vingerafdruksensor naast een 5,2 inch QHD scherm met een oplossend vermogen van 2560 x 1440 beeldpunten. Er wordt gesproken over twee varianten, een 1080p-model van plastic en en duurder model in een metalen behuizing. Alleen die laatste heeft een vingerafdrukscanner. Die zou net als bij de iPhone in de thuisknop zitten.

Het wordt een spannende tijden voor Samsung. De vorig jaar gelanceerde S4 – de S-serie geldt als het vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf – bleek toch niet het grote succes dat aanvankelijk werd verwacht, en volgens Bloomberg gaat Samsung de S5 dan ook tegen een lagere prijs aanbieden.

Behalve de S5 worden ook nieuwe tablets en een volgend slim horloge gelanceerd. De Galaxy Gear 2 zou volgens diverse bronnen gebruik maken van Tizen OS, de systeemsoftware die Samsung ook graag voor zijn smartphones wil gebruiken.

Emerce doet komende week verslag van het Mobile World Congress in Barcelona. De meeste aankondigingen worden maandag verwacht, als TomTom, Nokia, LG, PayPal en Sony nieuwe hardware of diensten lanceren. Daarnaast geeft Mark Zuckerberg een presentatie die ook live via internet is te volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond