Deel dit artikel
-

Sanoma genereert half miljard pageviews mobiel

Sanoma Media heeft het aantal mobiele pageviews afgelopen half jaar zien verdubbelen tot een half miljard.

De helft van de pageviews wordt gegenereerd op iPhones, 37 procent op Androidtoestellen en de rest met de mobiele site en de iPad. Dat blijkt uit een overzicht dat de uitgever vanmiddag publiceerde.

“Elf procent komt van tabletgebruikers 89 procent van het verkeer komt ook daadwerkelijk van een smartphone.”

Opvallend is ook het onderscheid dat de uitgever weet te maken tussen jongeren, vrouwen en ondernemers. “Studenten gebruiken met name de mobiele website en de Androidapp en ondernemers juist vaker de iPhone app. In 2010 was 24 procent van de mobiele bezoekers aan NU.nl een vrouw, in 2011 was dat gestegen tot 32 procent.”

Sanoma hoopt dit jaar het aantal mobiele pageviews te verdubbelen. Dat geldt ook voor de omzet. Die was in 2010 twee ton per maand.

Foto: Roger Price (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Patrick de Groen

En kan je die mensen ook appart targeten?
Hoe relevant is het om elke 3 maanden te lezen dat die getallen verdubbelen zonder een mooie gezonde mobiel advertentie propositie? Wat kan ik ermee? Wat doet het voor mijn merk? Teveel open deuren in de mobile wereld.

Norman van Ameyden

Hi Patrick,

We kunnen niet alleen gezonde proposities laten zien maar zelfs succesvolle campagnes. Mobiel blijkt ook, na succesvolle campagnes, een ideaal contentplatform te zijn bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een agendamelding in iemands iPhone laten zetten. Binnenkort komt hier een pr bericht over.

Mocht je meer willen weten dan kan je me mailen op normanva@nu.nl of kom langs voor een kop koffie.

Groet,
Norman

Patrick de Groen

Plaatst dan een PR bericht van een succesvolle campagne. Die miljarden impressies zeggen mij niets. Publiceer eens een succesvole content campage.
Dank voor je reactie overigens, heel netjes. Maar definieer succes? Wat is succes?
Komt uit oprechte interesse!
Bovenstaande is 10 jaar terug in de tijd. We hebben t over pageviews en hoe die verdubbelen. Mis echt relevantie.

Jan

Ik swipe veel waardoor ik binnen 2 minuten zo 10 tot 20 ‘pageviews’ genereer via koppensnellen. Wat zegt dat Sanoma? Dat NU.nl zo goed is of dat Mobiel Internet en telefoons sneller zijn geworden? #scorebordjournalistiek

Eddy Hamoen

Interessant artikel. In de grafiek wordt ook de mobiele site genoemd. Betekent dat dat onder toegang via iPhone alleen de iPhone app wordt verstaan (idem voor android)?

Peter Fontijn

Wat een aardige informatie, en.. wat een leuke reacties! Ik pionier met mobile in recruitment sinds 6 maanden en wil mijn ervaringen graag delen. Opdat wij allemaal leren. Vandaar:

@Patrick Teveel open deuren? Het is net begonnen. Laten we voorbeelden delen. Ik maak vacatures 100% mobile met een plug & play systeem. Eindelijk worden vacatures leesbaar op smartphones en tablets en is Apply Online via mobile mogelijk.
@Norman: is het een idee om een website te starten met mooie mobile voorbeelden? In feite zitten we in de Evangelisatiefase. Laten we elkaar inspireren. Mijn voorbeelden zijn desgewenst allemaal beschikbaar.
@Jan: wel leven in een wereld van Facts & Figures. Men wil vergelijken. Vandaar die groeiende getallen. Dat spreekt veel mensen aan. Jouw opmerkingen snijden hout, vandaar het voorstel om samen meer te delen en dan te vermenigvuldigen.
@Eddy Het is haast verbazingwekkend om te zien wat je allemaal kunt meten. Ook die gegevens zouden we in een gebruikersgroep kunnen delen. Het wordt dan meteen een aardige opstap naar: kiezen we voor iPhone, Androis of gaan we aan de slag met html5. EN zo ja, waarom.

Kortom: leuke discussie tussen betrokken mensen. Laten we een forum of LinkedIn group of Facebook pagina beginnen.

Graag bereid tot nader overleg,
Peter
http://www.maddle.nl
http://www.Facebook.com/MobileRecruitment
E peterfontijn@maddle.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond