Deel dit artikel
-

Schoonmaakhulp Helpling koopt Engelse marktleider

De bemiddelingssite voor huishoudelijke hulp Helpling koopt voor 32 miljoen euro de Engelse marktleider Hassle.com.

Helpling is druk bezig zijn internationale bereik te vergroten en maakt naar zijn Amerikaanse tegenhanger een statement voor de Engelse marktleider te kopen. Hassle wordt, naar informatie van Tech.eu, verkocht in een deal die in aandelen en contanten wordt afgerekend.

De bemiddelingssite uit de stal van Rocket Internet werkt met zestig miljoen euro aan venture capital. Daarmee bouwt het een platform waar schoonmakers zich kunnen aanmelden. Huishoudens kunnen op hun beurt een huishoudelijke hulp zoeken en inplannen per web en app. De prijs voor de witte poetshulpen verschilt niet veel van wat in het zwarte circuit wordt betaald.

Het venture capital gaat behalve naar ontwikkeling van het onderliggend systeem em internationale expansie ook in behoorlijke sommen naar marketing. Helpling adverteert veel in outdoor media om zijn lokale aanwezigheid in de grote steden te belichten.

Helpling is actief in elf landen, waaronder ook Nederland, op vijf continenten: Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië.

Foto: Dan Brady (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond