Deel dit artikel
-

Scout24 eindelijk verkocht

Het ziet ernaar uit dat het Europese rubrieksadvertentiebedrijf Scout24 eindelijk van eigenaar gaat wisselen. Deutsche Telekom leurt er al bijna twee jaar mee, maar kon tegen de gewenste waardering van twee miljard maar geen koper vinden.

En die lijkt nu wel gevonden, in de vorm van Hellman & Friedman. De Amerikaanse investeerder, gespecialiseerd in managementbuy-outs in Telecom, Finance en Media, neemt zeventig procent van de aandelen over. Zo berichten Duitse media. Enkel de Raad van Commissarissen moet nog groen licht geven.

Deutsche Telekom houdt dertig procent van de aandelen en krijgt, na afronding van de transactie, meer dan een miljard euro gestort. De onderneming zit niet verlegen om bestemmingen voor dat geld. Schulden afbouwen, investeren in 4G en specialistische internetovernames zijn slechts drie logische voorbeelden.

Scout24 Group is een groep websites waar in verschillende Europese landen, ook Nederland, rubrieksadvertenties staan rondom een aantal thema’s. De ene site heeft datingadvertenties, de andere vastgoed en weer een andere bijvoorbeeld auto’s.

Foto: RCB (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond