Deel dit artikel
-

Segway gaat makers hoverboards aanpakken

Segway gaat de fabrikanten van hoverboards aanpakken. Het bedrijf, tegenwoordig in Chinese handen, sleept Swagway en Razor voor de rechter.

Segway, ooit het speeltje van Silicon Valley-investeerders als Steve Jobs, werd vorig jaar voor een onbekend bedrag overgenomen door een Chinese fabrikant van namaak Segways, Ninebot. Maar zelf accepteert het geen goedkope imitaties.

In september werd Inventist al aangepakt, het bedrijf achter Kickstarter project Hovertrax. Maar nu heeft Segway op 23 december ook Swagway en Razor gedagvaard op grond van het schenden van verschillende octrooien.

Dit ondanks duidelijke uiterlijke verschillen. De hoverboards hebben bijvoorbeeld geen stuur. Maar net als bij de Segway zorgen gyroscopen ervoor dat de gebruiker in evenwicht blijft door constant de balans aan te passen.

Saillant detail is dat Razor op zijn beurt in de clinch ligt met Swagway.

Vooralsnog wordt het Nederlandse Oxboard ontzien. De reden zou kunnen zijn dat Oxboard zich niet specifiek op de Amerikaanse markt richt.

Deel dit bericht

7 Reacties

Taobao

Officieel zijn het geen hoverboards (backtothefuture) maar ‘Self Balancing Scooters’

roy

“Segway, ooit het speeltje van Silicon Valley-investeerders als Steve Jobs”

U bedoelt Steve Wozniak. Die andere Apple Founder. Wozniak speelde Segway Polo.

Steve Jobs was vanaf dag 1 zwaar negatief over de Segway.

Buzz

Roy, Jobs was naar verluidt een vroege investeerder in Segway, ondanks zijn kritiek later. Wozniak is inderdaad lid van het Segway Polo team, Silicon Valley Aftershocks, maar geen investeerder.

Martijn

Thanks for sharing. Interessante topic die we op de voet gaan volgen samen met de legalisering/registratie van self balancing boards 🙂

Een hoverboard is inderdaad niet het zelfde als een self balancing board of scooter. Deze namen worden op dit moment nog door elkaar gebruikt samen met oxboards, segway board, smart board, balance board en nog vele andere combinaties. Een hoverboard zweeft boven de grond en raakt de grond niet aan, het zweeft letterlijk boven de weg als een hovercraft kan. The Slide van Lexus is een echt hoverboard in ontwikkeling die kan hoveren, maar hier heb je dan nog wel steeds een speciale magnetisch geladen baan/circuit voor nodig.

Zie ook:
http://selfbalancing.boardkopen.nl/vragen/#11-is-een-self-balancing-board-hetzelfde-als-een-hoverboard

Piet

Wat is dit nu weer voor achterlijke platte reclame martijn.

Gebruik je nu werkelijk deze totaal overbodige tekst om je ordinaire link te plaatsen?

@emerce, aub boycotten deze ordinaire reclame.

Jaap

De reden dat Segway dit doet is omdat ze zelf halverwege 2016 met een eigen stuurloze variant van de bestaande Segway komen. Net als b.v. Oxboard past de prijsontwikkeling van de huidige Balance boards (binnen enkele maanden van +/- 600 naar amper 300 euro) niet bij het verdienmodel dat ze in gedachten hadden. Neem Oxboard, 800,- voor een bord dat hetzelfde doet als een aantal Chinese varianten die je inmiddels voor minder dan de helft kunt kopen. Dan mag je wel een heel sterk verhaal hebben waarom klanten moeten kiezen voor een Oxboard..

piet

Helemaal eens jaap, want voor de naam doe je het niet 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond