Deel dit artikel
-

SellanApp vraagt faillissement aan

SellanApp, een initiatief om ideeën voor apps mee te crowdfunden, heeft faillissement moeten aanvragen. De site is gesloten.

Uit een mail aan zijn actieve gebruikers zegt SellanApp dat de aandeelhouders het management ertoe hebben gedwongen bankroet aan te vragen. iCulture heeft het bericht ontvangen en publiceert erover.

De leiding van het bedrijf zegt dat het nog wil zoeken naar een manier om door te starten of, in het negatieve scenario, het bankroet zo goed mogelijk af te handelen met de curator.

Wie exact de aandeelhouders van SellanApp zijn is helemaal niet bekend. Het bedrijf dat crowfunding voor apps biedt, is zelf ook grotendeels gefinancierd met geld van ‘de crowd’. Het onderneming doorliep sinds het najaar van 2011 drie financieringsronden. In de eerste ronde kwam meer dan de helft van de aandelen al in handen van het internetpubliek.

Het profiel van SellanApp op Angellist geeft een overzicht van de investeerders die wel bekend zijn.

Als reden voor de faillissementsaanvraag wordt gegeven: “We bleken niet in staat om voldoende geld op te halen om de dienst draaiend te houden.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Chris

De voornaamste reden dat deze start-up het niet heeft gered is mijns inziens dat de communicatie naar investeerders minimaal was.

De Symbid investeerders hadden hun kennis en netwerk kunnen inzetten. Een deel had het vertrouwen in de organisatie al opgezegd kort na het behalen van de financieringsdoelstelling. Dit had niet zo hoeven zijn en is in mijn optiek een gemiste kans.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond