Deel dit artikel
-

ShopVIP boekt Nederlandse omzet van 2,5 miljoen

De besloten winkelclub ShopVIP sluit 2009 af met een omzet van 2,5 miljoen euro en meer dan 180.000 klanten. Directeur Bram Jan Streefland is tevreden. “We zijn net een jaar bezig in deze snel ontwikkelende markt. We proberen ons te onderscheiden door de fabrikanten goed te bedienen en goede winkelervaring voor klanten”.

Zojuist publiceerde ook ShopVIP zijn resultaten over het afgelopen jaar. In korte tijd wist het vele tienduizenden klanten, 80 procent vrouwen, aan zich te binden. Zij schrijven zich in voor exclusieve ‘end of season’-producten die tegen kortingen tot 70 procent van de hand gaan. Dat leverde het Amsterdamse bedrijf een omzet van 2,5 miljoen euro op voor zijn eerste volledige boekjaar.

Belangstellenden kunnen de site enkel bekijken als ze door een ander lid persoonlijk worden uitgenodigd. Deze vorm van exclusiviteit zorgt ervoor dat fabrikanten hun items er willen verkopen zonder hun waar uit de courante collectie te hoeven dumpen. "Komende periode willen we nog meer merken aansluiten op onze site. Het bouwen en onderhouden van relaties met de fabrikanten is van levensbelang". Zij bepalen immers wat er op de schappen komt te liggen. Daarnaast acht Streefland het een uitdaging om zijn winkel "spannend en uitdagend" te houden voor de klanten, iedere keer als ze op de e-mail met aanbiedingen klikken.

Over het netto resultaat zegt de ondernemer niets. "Maar we hebben het break even point al gehaald", er komt meer geld in dan er uit gaat.

Vanuit Amsterdam neemt ShopVIP het met 8 man op tegen Vente Exclusive (6,5 miljoen omzet), oorspronkelijk uit België, en ieders internationale voorbeeld Vente Privée. Laatstgenoemde is op koers om een omzet van 1 miljard euro te boeken over een periode van 12 maanden.

Kleinere bekenden organisaties op dit vlak zijn BuyVIP en Brands4friends. Zij boekten omzetten van respectievelijk 80 en 70 miljoen euro over 2009. Vandaag werd nog bekend dat Brands4friends zijn markt uitbreidt naar Engeland door te investeren in SecretSales.

Foto: Christopher Peterson (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Willem

Als ik het goed begrijp geeft de gemiddelde klant dus nog geen 14 euro uit. Dat lijkt me vrij weinig. Is het niet zo dat ze 180.000 mensen in hun data base/ mailing list hebben staan?   

Johan van Waalwijk

Het zullen inderdaad wel leden zijn, ze zouden waarschijnlijk willen dat het klanten zijn 😉 in hun artikel van Sprout http://www.sprout.nl/artikel.jsp?id=1956246 noemen ze het leden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond