Deel dit artikel
-

‘Silicon Valley wordt minder belangrijk’

Bijna de helft van de onderzochte bedrijven verwacht dat het centrum van technologische innovatie binnen nu en vier jaar Silicon Valley zal verlaten en naar een ander deel van de wereld zal verhuizen. Eén op de drie bedrijven verwacht dat het centrum binnen nu en vier jaar naar China zal verhuizen, ruim 20 procent ziet in India het nieuwe centrum voor technologische innovatie.

Nu de economie aantrekt, blijken steeds meer ondernemingen geld vrij te maken om technologische vernieuwing binnen hun hun bedrijf te realiseren. Vooral het aantal bedrijven in China dat in innovatie investeert neemt toe. De investeringen vinden bovendien in toenemende mate plaats in Azië. De beschikbaarheid van dit extra kapitaal komt op een goed moment. De groeiende koopkracht in China eist van bedrijven dat ze steeds innovatiever worden om te kunnen voldoen aan de vraag van de Chinese consument. Het gaat hierbij met name om innovatie in data analytics en mobiele toepassingen.

De groeiende investeringen in innovatie en mobiele toepassingen in de Aziatische landen en het veranderende koopgedrag van de consument leiden er ook toe dat de wijze van betalen drastisch aan het veranderen is. Een groot aantal bedrijven in Azië verwacht dan ook dat het gebruik van digitale betaalmiddelen zoals Bitcoin het bankieren en betalen volledig overhoop zullen gooien.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat bedrijven het rendement van hun investeringen in technologische vernieuwing heel anders zijn gaan meten. Voor steeds minder bedrijven is de gerealiseerde omzetgroei bepalend voor het succes van de investeringen in technologische vernieuwing. Meer en meer bedrijven meten het rendement van de investeringen af aan de marktwaarde. Ondernemingen in China blijken het rendement van hun investeringen vooral te bepalen op basis van de reputatie en de naamsbekendheid die zij in de markt hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond