Deel dit artikel
-

Site Walmart wordt ‘speedy gonzales’

Het Amerikaanse warenhuis Walmart heeft een Californisch bedrijf Torbit overgenomen met als doel om de eigen site via desktop, tablet en mobiele telefoon sneller bereikbaar te maken.

Torbit uit San Mateo is gespecialiseerd in Front-End Optimization (FEO), waarbij delen van een webpagina sneller in de browser worden geladen, afhankelijk van de omstandigheden. Zo kunnen plaatjes gecomprimeerd worden. Ook houdt het bedrijf de bereikbaarheid in de gaten.

De startup bestaat al sinds 2010. Van de beide oprichters Josh Fraser en CTO Jon Fox gaat overgens alleen de laatste mee naar Walmart Labs. Dit onderdeel heeft al diverse bedrijven overgenomen, waaronder Inkiru, OneOps en Tasty Labs. Het lab ontwikkelt onder meer apps en sociale diensten voor online winkelen.

De overname toont aan dat het warenhuis – vergelijkbaar met V&D of de Bijenkorf – online winkelen steeds belangrijker vindt worden. Het had makkelijk gebruik kunnen maken van de diensten van Torbit, maar besloot de kennis zelf in huis te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond