Deel dit artikel
-

Smart Logistics Limburg geeft logistieke sector innovatie-boost

Het Logistiek Platform Limburg (LPL)/POM Limburg, de UHasselt en Hogeschool PXL hebben Smart Logistics Limburg (SLL) gelanceerd. In dit virtueel platform bundelen de drie partners niet alleen hun kennis en expertise op het vlak van logistiek, maar bieden ze bedrijven ook structurele, intensieve wetenschappelijke en technische ondersteuning.

De Limburgse logistieke sector is goed voor een totale bruto toegevoegde waarde van 1 miljard euro. In de top tien van de grootste Belgisch-Limburgse bedrijven staan vier logistieke ondernemingen. Volgens een rapport van het Amerikaanse Cushman & Wakefield bevindt Limburg zich zelfs in de Europese top drie van logistieke hotspots.

Het SALK-uitvoeringsplan wil de logistiek in Limburg extra impulsen voor innovatie geven. Het platform brengt de wetenschappelijke en technische kennis samen van het Logistiek Platform Limburg (LPL)/ Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg, het Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt), de UHasselt-onderzoeksgroep Logistiek en de expertisecel Log-IC van Hogeschool PXL.

SLL focust in eerste instantie op innovatie in drie domeinen: logistieke systemen, transport-flow en risicoanalyse.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond