Deel dit artikel
-

Smartphone en tablet veroveren gamesmarkt

De fabrikanten van draagbare spelapparaten als Nintendo en Sony voelen de concurrentie van smartphones en tablets als nooit tevoren. De markten beginnen elkaar aardig te overlappen.

De Xbox en Playstation lopen geen gevaar, maar de Game Boy en de 3DS lopen wellicht op hun laatste benen. De reden is dat smartphones steeds vaker worden gebruikt voor het spelen van games en dat geldt nog veel meer voor tablets. Volgens Peter Warman, de Nederlandse directeur van Newzoo, is de markt voor games voor volwassenen op draagbare spelapparatuur nagenoeg ingestort.

De vraag naar apparaten als 3DS en Vita zal nog wel even blijven bestaan, vermoedt Warman, zolang Apple en Samsung hun apparaten niet echt ook voor games promoten. Dat doen ze nu nog mondjesmaat.

Toch liegen de cijfers er niet om: in 2009 waren Apple’s iOS en Google’s Android goed voor 19 procent van de mobiele games-markt in de VS, in 2011 domineren ze de markt met 58 procent. Sony verloor 5 procent van de markt, en Nintendo 34 procent. Sony Ericsson zette overigens al wel de tegenval in met de Xperia Play, waarop ook Playstation games kunnen worden gespeeld.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul van der Made

Toch is het besturen van personages/voertuigen via een touchscreen alles behalve ideaal. In veel gevallen mis je de input (je voelt dat je toets indrukt) en de ‘joysticks’ werken op touchscreens niet altijd feilloos.

Voordeel is natuurlijk wel dat je vaak toch al je tablet/smartphone in je handen hebt en dan na het uitvoeren van een taak even snel een spelletje meepikt.

Qua specificaties kunnen de tablets en smartphones wel mee, maar qua besturing laat het voor veel type spellen nog wat te wensen over. Maar voor de gemiddelde persoon zal een tablet/smartphone meer dan voldoende zijn en idd de handheld doen vervangen.

Youri

De Game Boy is al vele jaren geleden overleden en begraven hoor 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond