Deel dit artikel
-

Snapchat wil naar de beurs, waarschuwt voor bubbel

Snapchat, de veruit succesvolste berichtenapp van dit moment, overweegt een beursgang. Dat vertelde topman Evan Spiegel gisteren op de Code Conference in Los Angeles.

Volgens Siegel (24) staat de beursgang hoog op de agenda. Het bedrijf heeft op papier een waarde van 15 miljard dollar. Alibaba pompte al eens 200 miljoen dollar in het bedrijf. Siegel kon niets zeggen over de termijn, ‘maar het gaat absoluut gebeuren’.

Tegelijk waarschuwde de topman voor een techbubbel. ‘Ik denk dat mensen nogal risicovol investeren en dat zal zeker gecorrigeerd worden. We houden daar zelf wel rekening mee.’

Volgens Siegel is de beschikbaarheid van kapitaal ‘te eenvoudig’ geworden. De lage rente speelt ook een rol. Daardoor zijn investeerders niet kritisch genoeg.

Snapchat is momenteel grotendeels aangewezen op de verkoop van advertenties. Het appbedrijf claimt een bereik van tientallen miljoenen bezoekers, waardoor adverteerders diep in de buidel moeten tasten.

Snapchat is een communicatieapp waarmee gebruikers foto’s en video’s naar elkaar kunnen sturen. Die zijn maar kort te zien en kunnen niet bewaard worden. Gebruikers moeten nu hun duim op het scherm blijven drukken om video’s te kijken. Dat is om te voorkomen dat er foto’s van het scherm kunnen worden gemaakt. Maar Siegel vindt dat niet gebruikersvriendelijk en gaat de vereiste vermoedelijk verwijderen, waardoor gebruikers makkelijker langere video’s kunnen kijken.

Snapchat is ook in Nederland enorm populair. Twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruikt Snapchat. Daarmee is de dienst populairder dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter.

eskay / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond