Deel dit artikel
-

SNS Bank claimt primeur met gedigitaliseerde overstapservice

SNS biedt voortaan een volledig gedigitaliseerde overstapservice aan. De bank zegt de eerste bank in Nederland te zijn waarbij klanten makkelijker kunnen overstappen naar een andere bank. Echte nummerportabiliteit volgt later. 

Consumenten die willen overstappen, hoeven voortaan bij SNS geen papieren document meer te ondertekenen. Nieuwe klanten kunnen online een nieuwe betaalrekening bij de bank openen en de Overstapservice aanvragen. Vervolgens worden dertien maanden lang overschrijvingen en incasso’s doorgestuurd naar de nieuwe betaalrekening. Om dit proces te voltooien, moet de klant alleen nog met zijn SNS digipas de aanvraag online ondertekenen.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem schreef in juli van dit jaar aan de Tweede Kamer dat consumenten gemakkelijker moeten kunnen overstappen naar een betaalrekening bij een andere bank met behoud van het rekeningnummer, omdat dit de concurrentie op de betaalmarkt vergroot.

Formeel is er nog geen sprake van nummerportabiliteit. Een introductie van nummerbehoud zal Europees moeten worden geregeld omdat Nederland onderdeel is van het Europese betalingssysteem.

Toezichthouder ACM riep beleidsmakers in Europa deze zomer nog op om meer onderzoek te doen naar de kosten en baten van nummerbehoud.

untitled

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond