Speelfilm-verhuur via iTunes

Apple’s iTunes gaat video’s verhuren van onder meer Warner, Disney, Paramount, Universal en MGM. Een nieuwe film kijken kost 3,99 dollar.

Apple topman Steve Jobs kondigde de nieuwe dienst gisteren aan op de MacWorld Expo in San Francisco. iTunes gaat zo’n duizend speelfilms aanbieden, voorlopig alleen in de VS, maar op termijn ook in Europa.

In de iTunes videotheek kunnen films worden voorvertoond. De iTunes software wordt hiervoor aangepast.

Bestaande speelfilms (die binnen 24 uur moeten worden bekeken) kosten 2,99 dollar, nieuwe 3,99. HD films zijn te duur voor 4,99 dollar. Daarvan zullen zo’n honderd titels beschikbaar zijn. De films kunnen onder meer worden getoond op Apple TV.

Jobs maakte ook bekend dat er 4 miljoen iPhones zijn verkocht in de afgelopen 200 dagen. Dat zijn er 20.000 per dag. Het marktaandeel van de iPhone op de Amerikaanse markt voor smart phones bedraagt 19 procent. Een nieuwe versie van de iPhone werd overigens niet aangekondigd.

Meeste aandacht trok dinsdag een ultralichte laptop onder de naam MacBookAir. Chipfabrikant Intel heeft hiervoor de Intel Core 2 Duo processor zelfs 20 procent kleiner gemaakt. De laptop met een batterijduur van 5 uur heeft een 13 inch scherm en 80 gigabyte harde schijf, maar geen optisch station, dat wel extern kan worden aangesloten.

 

 

3 Reacties

Hoe aannemelijk is het dat deze we ook in Europa speelfilms kunnen gaan huren bij Apple?

Is een fantastisch idee. Maar dan moet Apple Nederland wel meewerken. Op dit moment kan ik in de Nederlandse iTunes-winkel nauwelijks films kopen, op een paar Pixar-filmpjes na. Ik heb een dure iPod gekocht, maar content ho maar.Ik hoop echt dat het hier beter zal gaan. Dus hup aan de slag jongens…

Jobs zei in de keynote dat ze hard werken aan een wereldwijde lancering, dit jaar nog… ik ga het stof van m'n AppleTV afblazen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.