Deel dit artikel
-

Spotify voor tijdschriften Maggy alweer gestopt

De Spotify voor tijdschriften Maggy stopt alweer. Men kan zelfstandig niet de vereiste groei realiseren.

Maggy is begin januari dit jaar gelanceerd als eerste zogenoemde article based all-you-can-read app. In juni werd een 2.0 versie gelanceerd voor iOS, en kort daarna ook de webversie.

Maar het aantal betalende abonnees viel tegen. De concurrentie komt niet alleen van vergelijkbare platformen, maar ‘veel meer nog van mensen die liever een rondje Candy Crush spelen in plaats van een goed verhaal’.

Ook lukte het niet aansluiting te vinden bij een strategische partner in binnen- en buitenland.

Er is nog steeds geloof in de techniek die voor Maggy is ontwikkeld. De initiatiefnemers denken dat er mogelijkheden bestaan voor Maggy op de B2B markt als whitelabel product.

Deel dit bericht

3 Reacties

Roy

Heb er eens naar gekeken, leuk initiatief, maar het ontbreken van een iPad app was een no go.. Ik zou nog eerder een iPad app uitbrengen dan een iPhone app want daar ga je geen magazine op lezen. Aanbod was ook wat mager maar dat kan dan een kwestie van tijd zijn.

Martyn

Concept is top. Maar inderdaad, een iPad App was wel handig geweest. En daarnaast miste ik een stukje beleving wat je in papieren magazines wel hebt. Waar Blendle de vormgeving van kranten en tijdschriften 1-op-1 overneemt, kwamen de beelden in Maggy niet altijd mooi uit, en werd er aan de vormgeving van de artikelen weinig aandacht besteedt. Toch hoop ik van harte dat Maggy een nieuw thuis vindt. Voor 5,99 euro zoveel magazines noem ik geen geld.

Pepijn

Ik was een van de beta gebruikers. Het was een aardige opzet, maar de vormgeving van de artikelen was bar slecht. Waar dtp-ers veel tijd in stoppen om een mooie ervaring te bieden, zag dit er nog slechter uit dan een gratis blog op een of andere WordPress site.
Bovendien zaten er veel fouten in de teksten. Je kon duidelijk zien dat het systeem nog niet op orde was. Ik vraag me af of een article based all-you-can-read concept datgene is waar men op zit te wachten, terwijl je voor niet heel veel meer een magazine based all-you-can-read app hebt. Het enige probleem is dat het niet zo lekker leest op de telefoon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond