Deel dit artikel
-

Dit zijn de sprekers van Startup Fest Europe

Minder dan een week gaat Startup Fest Europe van start met indrukwekkende hoeveelheid evenementen. Emerce organiseert er alleen al vier, waaronder het openingsvenement in de Beurs van Berlage. Daar spreken onder meer Tim Cook (Apple) en Eric Schmidt (Alphabet).

Overal in het land vinden volgende week evenementen plaats waar matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Met als doel: startups helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven. De evenementen worden georganiseerd door de Nederlandse innovatie hubs rondom thema’s waarin Nederland uitblinkt.

Op Startup Fest Europe Opening komen niet alleen maar bekende ondernemers aan het woord, maar presenteren ook enkele (nog nader te noemen) Europese startups hun ideeën.  Daarnaast is er een Startup Garden, waar een groep startups hun kunnen tonen.

Startup Fest Europe Opening start met een welkomswoord van Neelie Kroes om 11 uur, direct gevolgd door een Q&A met Tim Cook, de CEO van Apple. Een deel van het gesprek zal gaan over innovatie en startups, maar ook andere onderwerpen worden aangeroerd. Op 13 juni worden overigens nieuwe productaankondigingen verwacht op het ontwikkelaarscongres van Apple in San Francisco.

Om 12 uur komen Pieter van der Does (Adyen), Steven Schuurman (Elastic) en Gillian Tans (Booking.com) aan het woord in een panel.

Om 12.45 uur is het de beurt aan Eric Schmidt, de bestuurvoorzitter van Alphabet, de holding van Google. Alphabet is de laatste tijd enorm in beweging en dat gaat niet zonder slag of stoot: diverse afdelingen zullen de komende tijd anders worden aangestuurd.

Na een panel met Reshma Sohoni (Seedcamp), Mattias Ljungman (Atomico) en Carmen Bermejo (Tetuan Valley) levert om 14.50 Travis Kalanick van Uber een keynote. Dat bedrijf is inmiddels 50 miljard dollar waard. Kalanick is ondernemer pur sang. Hij begon ooit de bestandsuitwisselingdienst Scour, die op last van de autoriteiten moest worden gesloten. Zijn bedrijf Red Swoosh werd vervolgens voor 19 miljoen dollar gekocht door Akamai.

CTO Nathan Blecharczyk van Airnb verzorgt een keynote om 16.00 uur, waarna Constatijn van Oranje Andrus Ansip van de Europese Commissie ondervraagt. Op 1 juli 2014 werd deze voormalige premier van Estland lid van het Europees Parlement en tevens vicevoorzitter van de liberale fractie. Ansip beheert de portefeuille Digitale Interne  Markt.

Na een kort intermezzol met Jay Asad (Amalna Ventures) sluit premier Mark Rutte het evenement af.

Kaarten voor het openingsevenement in de Beurs van Berlage zijn hier te koop.

Deel dit bericht

1 Reactie

M de Weerd

Dik 1200 Euro betalen voor de openingsdag? Of voor elk event (soms diep) in de buidel tasten voor een ticket?. En dan nog het risico lopen dat een ander met jouw idee er vandoor gaat… Get real! Ik besteed mijn geld liever aan de ontwikkeling van een matrijs of database dan aan een ‘investor’ die niet eens weet waarover het gaat…. Dit event is een mooie vorm van windowdressing en een puur voorbeeld van de kloof tussen ‘innovators’ & ‘establishment’ en de ‘sharks’ die onderin loeren…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond