Deel dit artikel
-

Springer start digitaal uitgeefplatform

Het Duitse uitgeefconcern Springer, bekend van kranten als Bild en Die Welt, is vandaag iKiosk gestart, een digitaal iPad platform voor eigen uitgaven en die van andere uitgevers.

Het mediabedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met andere elektronische uitgeefplatformen als Pubbles van Bertelsmann en Pageplace van Deutsche Telekom.

De dienst is op dit moment op twee manieren beschikbaar: gewoon via het web, of als iPad app. Omdat Springer net als andere uitgevers 30 procent van zijn omzet moet afstaan aan Apple, krijgen derden 60 procent van de omzet. Tien procent is voor Springer zelf. Gaat de verkoop buiten de kanalen van Apple om, dan wordt slechts twintig procent ingehouden. Zo is Springer onder meer van plan om ook een app voor Android te ontwikkelen.

Het idee is dat kleinere uitgevers zo een groter bereik krijgen, vooropgesteld natuurlijk dat de mobiele applicatie vaak wordt geraadpleegd.

Springer begint iKiosk met tien minder dan honderd uitgaven, waaronder de Süddeutsche Zeitung, taz, Handelsblatt, Wirtschaftswoche, Rheinische Post en Abendzeitung München.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond