Deel dit artikel
-

Square begint internationale uitrol

Het Amerikaanse mobiele betaalsysteem Square begint de internationale uitrol van zijn kassasysteem. Daarbij gaat het enkel om de app, niet om de hardware om bank- en kredietkaarten te kunnen uitlezen.

In een poging om het bedrijf buiten Amerika en Canada te laten groeien, rolt Square zijn app Register uit naar de rest van de wereld. Oprichter Jack Dorsey is nu in Europa om zijn verhaal te doen bij media en potentiële klanten.

Voor Square is dit behalve een geografische uitbreiding ook een wezenlijke verandering van de activiteiten. Het bedrijf is vooral bekend van de hardware die het in Noord-Amerika op de markt brengt. Dat is een kastje om creditcards doorheen te halen met de telefoon of tablet als terminal. Die schiet de betaling via een beveiligde verbinding vervolgens door via internet voor de technische afhandeling.

In Europa zou het bedrijf de directe concurrentie moeten aangaan met bedrijven als Paypal, Payleven, iZettle, Sumup en Adyen. Dorsey wil zich echter meer op software en data richten. Niet in het minst om ook te voorkomen dat hij in ieder land met afzonderlijke banken koppelingen moet gaan sluiten.

De app Square Register is gratis te downloaden voor Android en iOS. De winkelier krijgt er een digitaal kassasysteem bij dat inzage geeft op de betalingen, voorraden maar ook op wie zijn klanten zijn. De app kan bijvoorbeeld ook kassabonnen per e-mail versturen. Het e-mailadres kan vervolgens voor DM-acties worden gebruikt.

Eind vorige week gaf de Amerikaan, die ook een van de oprichters van Twitter was, een interview met de Financial Times:

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond