Deel dit artikel
-

Startkapitaal voor ‘lesstof in maatpak’

De Amsterdamse startup StudyTube heeft een half miljoen euro aan startkapitaal gekregen van financier HENQ Invest. StudyTube zal de investering aanwenden om het productfolio uit te breiden en het aantal gebruikers uit te breiden.

StudyTube is een online studiecoach. WO rechten- en economiestudenten kunnen online hun tentamens voorbereiden. De studenten oefenen op het platform oude tentamenvragen en krijgen feedback op hun foute antwoorden. Tijdens het leerproces zien studenten hun voortgang en maakt StudyTube inzichtelijk welke stof de student snapt en in welk onderwerp de student zich moet verdiepen.

Volgens CEO en oprichter Homam Karimi van Studytube is de one size fits all benadering van het onderwijs eigenlijk heel vreemd. ”Iedereen zal begrijpen dat niet elke student op dezelfde manier en op het zelfde tempo leert. We zijn een studieplatform aan het ontwikkelen waar de lesstof zich aanpast aan de student en niet andersom. We maken van lesstof een maatpak.’

Zodra bekend is welke onderwerpen een student nog niet begrijpt, wordt automatisch content – zoals een minicollege of een stuk tekst – gegenereerd dat de student helpt het onderwerp beter te begrijpen. Deze cyclus wordt net zo lang herhaald totdat de student het onderwerp afdoende beheerst. StudyTube personaliseert zo het leerproces en neemt de onzekerheid bij studenten weg door aan te geven wanneer een onderwerp wordt begrepen.

Voor tien euro per maand slaagt elke student gegarandeerd, zo beweert het bedrijf. StudyTube geeft een zogenaamde ‘dubbele’ slagingsgarantie. Als het platform aangeeft dat de student het tentamen gaat halen, maar hij of zij slaagt desondanks niet, dan krijgt de student het aankoopbedrag verdubbeld terug.

In de toekomst wil Studytube samenwerken met universiteiten, hogescholen en bedrijven om te helpen hun opleidingen effectiever en persoonlijker te maken. Er lopen al een aantal pilots op dat gebied.

In het maartnummer van Emerce (120) verschijnt een achtergrondverhaal over digitaal onderwijs.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Fransen

Goed dat edtech wat meer aandacht krijgt. Ben erg benieuwd naar jullie nummer over digitaal onderwijs. Laat het me weten als je meer wilt weten over het nieuwe nakijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond