Deel dit artikel
-

Startup claimt primeur met lockscreen adverteren

Een Hilversumse startup claimt een Europese primeur met lockscreen adverteren. Via de Koeck Android app kan een advertentie worden getoond op het vergrendelscherm.

Voor adverteerders is het een unieke en zeer krachtige manier om hun doelgroep te bereiken, zegt mede oprichter Rogier van den Brink van Koeck. ‘Adverteerders weten zeker dat hun advertentie gezien wordt.’ ‘Wij zijn de eerste partij in Europa die lockscreen advertising mogelijk maakt’, vult hij aan.

Naast fullscreen advertenties zijn er ook mogelijkheden om relevante pushberichten te sturen naar gebruikers. Die natuurlijk wel eerst overgehaald moeten worden om de app te installeren. Daarom wil Koeck de advertentie opbrengsten met gebruikers gaan delen.

Adverteerders betalen 25 euro per duizend impressies, dat is exclusief targeting (op leeftijd, geslacht en locatie).

Vooralsnog is de app alleen beschikbaar voor een beperkt aantal genodigden.

Deel dit bericht

13 Reacties

Gea

Top! Veel succes met de app

Pim

Heb sterk mijn twijfels over deze app. Wie zou er vrijwillig advertenties willen op zijn lockscreen?

Roel

Goed plan succes met het uitrollen

Danielle

De app mogen testen. Al lange tijd coole advertenties op mijn telefoon en hier totaal geen hinder van. Erg leuke app!

marina

goed bezig!

CowboyTim

Vergrendelscherm heeft een bestaansrecht van nog maximaal een paar jaar aangezien de vingerafdruk scanner het vergrendelscherm skipt.

Leonard Wolters

Waarom zou ik in godesnaam vrijwillig advertenties in mijn Locked Screen willen hebben???

Maurice

Interessante ontwikkeling. Zowel voor adverteerders als gebruikers. Met name jongeren zullen dit gebruiken om wat geld te verdienen. Daarnaast superrelevante data waarmee je een zeer specifieke doelgroep zult bereiken.

Maurice M.

Lockscreen adverteren is niks nieuws, irritant, bewezen #kansloos en blijkbaar mag het niet eens van Google. Suc6 met de startup! 😀

http://www.androidpolice.com/2016/05/17/hey-google-please-deal-with-the-explosion-of-lock-screen-adware-in-the-play-store/

Koeck

Wat leuk om te zien dat mensen de moeite nemen om te reageren! Als aanvulling: @CowboyTim: ook bij ontgrendelen met vingerafdruk scanner worden onze advertenties getoond. @Maurice M: Thanks! Advertenties op lockscreen zijn niet in strijd met de policies. In je gelinkte artikel gaat het om misleiden van gebruikers. Dat gaat tegen de regels in. Zijn we het mee eens! 🙂

Dennis van den Broek

Slidejoy (www.getslidejoy.com) heeft anders met dit idee meer dan een miljoen mee opgehaald.

Reinier Bakels

Heeft dit ook te maken met een tweede swipe scherm, dat ik soms te zien krijg, en dat ook tussendoor af en toe verschijnt en mijn werk onderbreekt?
Ik begin nu bij te houden welke adverteerders deze uiterst hinderlijke service gebruiken en die zal ik nooit een bestelling gunnen.

Martin

Hoop dat deze start up snel ter ziele gaat….wie wil er nou advertenties op zijn ontgrendel scherm. Waardeloos.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond