Deel dit artikel
-

Startup ziet toekomst in platform voor expertforums

Een nieuwe Nederlandse startup, ontstaan op de Universiteit Twente, heeft meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van een platform voor expertsforums.

De Nederlandse start-up DOT.world brengt naar eigen zeggen publiek, experts en organisaties per onderwerp bijeen. Zij kunnen in luttele minuten een eigen discussieplatform aanmaken.

Oprichter Wim Korevaar raakte gefrustreerd over het gebrek aan gecureerde informatie op het internet. Het is moeilijk om ruis van waardevolle informatie te scheiden, zegt hij. Hij erkent dat er best veel professionele forums op internet zijn te vinden, bijvoorbeeld in de medische sfeer. “Daar gaan we geen meerwaarde bieden”, zegt hij tegen Emerce. “Maar voor veel actuele onderwerpen zoals het Zikavirus zijn die fora er niet, althans niet meteen. “Met een paar muisklikken kun je bij ons een discussie beginnen.”

De initiatiefnemers zien hun platform als een combinatie van Reddit, Pinterest en Wikipedia. Als je precies weet waarnaar je op zoek bent, gebruik je een zoekmachine. Als je wilt weten wat je vrienden doen, werken sociale media prima. Maar wil je betrouwbare informatie delen en zoek je antwoord op concrete vragen, dan kom je bij DOT.world uit, aldus Korevaar.

De artikelen, afbeeldingen of video’s kunnen omhoog of omlaag worden gestemd, waarmee zichtbaar wordt wat – per dag, per week of aller tijden – populair is.

Al voor de officiële lancering waren er dertig DOT.world platformen geregistreerd over onderwerpen variërend van startups tot voedselzekerheid. “We hebben een voorloper op de universiteit gehad en dat werd heel intensief gebruikt. Alleen kon je toen nog geen aparte onderwerpen aanmaken.”

De gratis versies zijn voorzien van een DOT.world-logo en zijn volledig toegankelijk voor het grote publiek. Wel zal daar op termijn reclame of native advertising te zien zijn. “Die reclame moet wel relevant zijn”, zegt Korevaar.

De startup wil verdienen aan betaalde platforms voor grote organisaties en bedrijven. Die kunnen besloten zijn of open voor algemeen publiek. Korevaar en zijn team hebben al contact gehad met diverse Kamers van Koophandel.

Voorlopig kan het team financieel even vooruit. Deze zomer is 1 miljoen euro opgehaald bij particuliere investeerders en bij een aantal subsidiefondsen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nijtram Tims

Het zal mij benieuwen of dit platform het kan winnen van iets als Quora waar je wel relatief goede antwoorden krijgt van experts.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond