Deel dit artikel
-

‘Steeds meer influencer managers bij bureaus’

Mediabureaus hebben steeds vaker influencer managers in dienst, “zoals ze een paar jaar geleden allemaal een socialmediamanager aanstelden”, ziet Jonatan de Boer van Mediakraft.

De Boer staat met Murk Ozinga aan het roer van Nederlands enige nog onafhankelijke multichannel netwerk, een netwerk van videosterren die bekend zijn op YouTube. Tot Mediakraft Nederland behoren bijvoorbeeld Ponkers, Cinemates en de Filmfabriek.

Mediabureaus zien volgens hem goed welk nut bekende, invloedrijke YouTube’ers en Instagrammers voor hen kunnen hebben. Invloed uitoefenen op een authentiek klinkende toon in een relevante doelgroep. Mediakraft en zijn concurrenten fungeren ook als buffer tussen merken en vloggers en zijn een soort artiestenmanagers die selecteren welke samenwerkingen wel en niet te doen.

“Een jaar geleden moesten we bij bureaus bijna tot vervelens toe uitleggen wat we doen. In korte tijd is er heel erg veranderd en zie je ook de opkomst van influencer managers”, aldus De Boer.

Ozinga: “Qua commercie zoek ik het liefst langerdurige samenwerkingsverbanden met merken die bij de ‘titels’ passen.”

YouTube speelt een actieve rol in het maken van de videomarkt. Regelmatig bezoekt het, inclusief hun vloggers, met verschillende multichannel networks tegelijk een mediabureau om te laten zien wie zij zijn, hoe ze werken en waarvoor zij hen kunnen inschakelen.

Mediakraft genereert maandelijks dertig miljoen views. Een deel daarvan via kanalen die het volledig in eigendom heeft. Voor het andere deel verzorgt het louter de commerciële exploitatie, de rol die MCN’s van oorsprong vervullen.

De trends is dat een deel van de YouTube-netwerken zich ontwikkelen tot moderne artiestenmanagers. Om die reden sloot Divimove afgelopen zomer bijvoorbeeld een strategische samenwerking met Sony Music, om YouTube-talenten makkelijker te kunnen lanceren in de muziekwereld.

Deel dit bericht

3 Reacties

Kenneth

Hoeveel betaal je nou voor zo’n advertorial?

Erwin Boogert

Licht toe?

Tim de Vrind

@kenneth = linkbuilding

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond