Deel dit artikel
-

Steun voor omstreden piratenwet brokkelt af

Nintendo, Sony Games, Microsoft en Electronic Arts hebben zich stilletjes teruggetrokken uit de coalitie die voor de omstreden Amerikaanse piratenwet stemt.

De steun voor de omstreden Stop Online Piracy Act (SOPA) brokkelt steeds verder af. SOPA geeft de Amerikaanse regering en auteursrechthouders het recht om via DNS-blokkades complete domeinen af te sluiten als zij vermoeden dat er auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt aangeboden.

Sinds er een lijst (Pdf) is verschenen van bedrijven die de SOPA wet steunen, lijkt de kritiek steeds verder aan te zwellen. Domeinregistratiebedrijf GoDaddy verloor naar schatting een half miljoen dollar doordat klanten hun registraties bij andere aanbieders onderbrachten. De onderneming is nu verklaard tegenstander van de wet.

Inmiddels blijken ook Microsoft, Nintendo, Sony Games en Electronic Arts stilletjes van de lijst verdwenen. De muziektak van Sony staat nog wel vermeld, evenals de Entertainment Software Association (ESA) waarvan alle gamebedrijven lid zijn. Elsevier en Kluwer staan nog steeds op de lijst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond