Deel dit artikel
-

SumUp en payleven fuseren

De Europese leveranciers van mobiele betaaldiensten SumUp en payleven, een dochter van Rocket Internet, fuseren en gaan op termijn door onder de naam SumUp.

“Gezamenlijk kunnen we een stevige vuist maken op deze internationaal concurrerende markt. De organisaties en markten zijn in grote lijn complementair”, aldus Ernst Moorman van payleven Nederland vanaf het Berlijnse hoofdkantoor.

Aan Emerce licht hij toe: “SumUp heeft eigen hardware ontwikkelt en payleven is heeft zich vooral beziggehouden met gebruikersacquisitie. We brengen die twee expertises bij elkaar om de internationale groei te kunnen versnellen.”

SumUp en payleven zijn actief in vijftien landen. Dat is overwegend in Europa, maar beiden met enkele Zuid-Amerikaanse kantoren. Geografisch overlappen de bedrijven vooral op de Noord-Europese markt.

Hoe de nieuwe organisatie in de nabije toekomst wordt ingericht moet nog blijken. Duidelijk is dat de naam payleven gaat verdwijnen. De hardware van beide leveranciers blijft ondersteund worden zoals nu het geval is.

De bedrijven leveren apparatuur waarmee ambulante of kleine ondernemers hun mobiele telefoon of tablet kunnen omvormen in een volwaardige kassa. Consumenten kunnen hun betaalpasjes door een kastje halen. Dat kastje communiceert via Android of iOS met de reguliere betaalsystemen bij de banken. De ondernemer betaalt een percentage per transactie.

Rocket Internet ontving begin dit jaar nog een kapitaalinjectie van tien miljoen euro van aandeelhouders Holtzbrinck Ventures, ru-Net, B Cinque, New Enterprise Associates (NEA), Seventure Partners en MePay. Het bedrijf ontwikkelt zich ‘richting winstgevendheid’. SumUp werkt vanuit Londen en heeft tien externe investeerders aan zich gebonden in vijf rondes.

De twee grootste concurrenten voor het nieuwe fusiebedrijf zijn Adyen en iZettle.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond