Deel dit artikel
-

Supermarkt PLUS lanceert gratis WiFi

Supermarkt PLUS heeft draadloos internet geïntroduceerd in al zijn vestigingen. Daarmee heeft het bedrijf naar eigen zeggen de primeur in Nederland.

Klanten kunnen nu snel en eenvoudig een recept opzoeken, kijken wat er op het online boodschappenlijstje staat of checken of de visite rode of witte wijn drinkt. Inloggen in niet nodig. De gratis dienst is geïntroduceerd op verzoek van klanten van de supermarktketen via het PLUS digitaal klantenpanel.

De verbinding voor de 259 supermarkten wordt verzorgd door KPN, die hiervoor een aparte private cloud realiseerde samen met systeemintegrator Qi ICT.

Eerder dit jaar startte Albert Heijn in twaalf winkels een proef met gratis WiFi. Op die manier wil het concern het gebruik van de boodschappenhulp Appie bevorderen. Bij de proef biedt de ene helft van de winkels volledig gratis internet aan, en de andere helft met een dagmaximum van zestig minuten.

Halverwege 2012 wordt de proef geëvalueerd en bestaat er grote kans dat de dienst landelijk wordt uitgerold.

Of ook andere supermarkten plannen hebben, is niet bekend. PLUS maakt onderdeel uit van de Sperwer Groep, waartoe ook de Spar behoort.

Klanten van de Jumbo-supermarkten in Lieshout en Mariahout kunnen sinds januari al wel gebruikmaken van gratis draadloos internet, maar Jumbo is een franchiseketen en de ondernemers zullen zelf in de hardware moeten investeren.

Franchiser Albert van den Bogaard besloot draadloos internet te introduceren, omdat steeds vaker QR-codes op schapkaartjes verschenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond