Deel dit artikel
-

Surseance voor appbouwer MobYclips

De Hilversumse appbouwer MobYclips heeft surseance van betaling aangevraagd. De mobiele speler van het bedrijf werd onder meer door RTL gebruikt. In zijn val sleepte MobYclips ook ontwikkelaar Elegant en een reeks van werkmaatschappijen mee.

MobYclips omschrijft zich op haar site als de ‘eerste zender die doelgroep gericht uitzendt op de mobiele telefoon en gebruik maakt van software die de uitzending, zonder handeling van de gebruiker, afspeelt.’

De speler voor iPhone werd onder meer gebruikt door RTL. Die startte in 2009 met een eigen nieuwsvideokanaal voor de mobiele telefoon. Via een nieuwsvideo van één minuut verstuurde RTL Nieuws haar abonnees tegen betaling twee keer per dag – ’s ochtend en ’s avonds – een overzicht van het laatste nieuws.  Daarnaast werd de applicatie ingezet voor een betaalde previewclip van GTST.

Ook Quotenet, Autoweek en Videoland gebruikten de speler, evenals het kickboxkanaal van het European Fighting Netwerk (EFN).

De holding van MobYclips was opgericht door ICT dienstverlener Elegant die reeds failliet is verklaard, samen met een groot aantal werkmaatschappijen. In het faillissementsverslag is te lezen de dat het bedrijf zich flink aan MobYclips heeft vertild. Door Elegant zijn volgens de curator ‘talloze kosten gespendeerd aan onderzoek en ontwikkeling, doch mobYclips bleek niet tot betaling in staat te zijn’. De vorderingen op MobYclips waren in een achtergestelde lening gesloten. De genadeslag werd toegebracht door de Rabobank, die de kredietlijn afsneed.

Elegant zat ook in een joint venture met Serramobile, bekend van de’videosharing app’ voor familie en vrienden Snipper. Of het faillissement gevolgen heeft voor dit bedrijf is nog onduidelijk.

Voor MobYclips is er een crediteurenvergadering op 15 februari.

Deel dit bericht

1 Reactie

Inez

Mobyclips was een initiatief van Marc Duijndam (ex MD Google) en Sander Andreae van Greenhouse Innovation.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond