Deel dit artikel
-

Surseance voor Twentse Service2Media

Service2Media, ooit een van de veelbelovende internetbedrijven uit de Twentse techsector, heeft uitstel van betaling gekregen. Voor 35 werknemers is de toekomst onzeker.

Service2Media bouwde sinds 2006 applicaties voor mobiele telefoons en tablets. Zo maakte men een mobiele gids voor Volkswagen met routeplanner, een museumgids rond Museumnacht voor KPN en hing het bedrijf Bluetooth-zendertjes op bij schilderijen, waarmee museumbezoekers extra informatie konden ontvangen. Het bedrijf had prominente klanten als Ajax, Al Jazeera, de BCC, De Telegraaf en Rabobank.

Investeringsfondsen Prime Ventures en Private Plus Fund pompten flink wat geld in het bedrijf. In 2011 kreeg de onderneming nog 10 miljoen dollar groeikapitaal. Twee jaar geleden leende het Innovatiefonds Overijssel nog 1 miljoen euro aan Service2Media.

De oorzaak van de surseance is nog onduidelijk. De ontwikkeling van het platform M2Active, waarmee klanten zelf apps kunnen bouwen, is in elk geval geen succes geworden.

Tubantia meldt dat de geldschieters zich te veel zouden hebben bemoeid met de strategie en het personeelsbeleid. Medeoprichters Marcel Roorda en Geert Kolthof stapten op. De derde oprichter Peter Broekroelofs is nog wel verbonden aan het bedrijf.

Het dossier is inmiddels door de rechtbank van Amsterdam aan de Rechtbank Overijssel overgedragen. Bewindvoerder is mr. M.M.J. Severiens uit Enschede.

 

Deel dit bericht

9 Reacties

Leonard Wolters

Zo. Dat is behoorlijk hard gegaan dan. Jammer

Jan Jaap

zo dan! da’s een stevige klap. heel mooie namen als klanten, stevige inversteringen en boem… klaar…

Marcel

Volgens mij ging het al jaren slecht. Al een paar jaar geleden hoorde je daarover geruchten. Mobiel is er veel veranderd, de uitdaging is om net zo snel mee te veranderen…

Mark

Getuigd wel van slecht (strategisch) management dat je met zoveel groeigeld in zo’n enorme groeimarkt blijkbaar niet de juiste keuzes kunt maken. Maar dat was eigenlijk al vanaf de start van dit bedrijf duidelijk.

Koos Koets

@Mark: getuigt tegenwoordige tijd is met een t.

Piet

De beste stuurlui staan aan wal. Daar is Mark weer heel goed voorbeeld van. Zelf niet kunnen spellen? Dat maakt niet uit. Enigszins fatsoenlijk redeneren? Helemaal niet nodig.

Voor mensen als Mark is er altijd een advies, maar dat hoef ik hier niet te herhalen.

john

“Tubantia meldt dat de geldschieters zich te veel zouden hebben bemoeid met de strategie en het personeelsbeleid.”

Typisch voorbeeld van Nederlandse investeerders. Als het even niet goed gaat halen ze een heel bedrijf naar beneden. Hier zijn nog talloze voorbeelden van. Goed voor prime ventures dat ze een keer op hun flikker krijgen.

piet

Ben het overigens wel met Mark eens dat Prime technology ventures inmiddels een spoor van vernieling achter heeft gelaten in het Nederlandse startup landschap.

Gijs Vroom (Emerce)

@Piet Prime doet de investering. Hoe kunnen zij een ‘vernieling’ achterlaten? De ondernemers zijn toch zelf verantwoordelijk?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond