Deel dit artikel
-

Sven Olaf Kamphuis geen woordvoerder meer van Stophaus

Sven Olaf Kamphuis trekt zich terug als woordvoerder van de Stophaus-beweging. ‘Er is een hoop verwarring over mijn rol en mijn bedrijven bij de vermeende DDOS aanvallen van de afgelopen weken’, foetert de Nederlander die de wereldpers haalde in verband met de ‘grootste DDOS aanval ooit’. Kamphuis wees op Facebook dit weekend ‘Goo64’ als woordvoerder aan, maar meldde even later dat ‘die geen zin heeft’.

De in Barcelona woonachtige Nederlander kwam afgelopen week in het nieuws toen zijn hostingbedrijven Cyberbunker en CB3ROB in verband werden gebracht met een virtueel bombardement op Spamhaus. Deze non profit-organisatie houdt zwarte lijsten bij van notoire spammers of hostingbedrijven die spammers ondersteunen. Internetproviders blokkeren soms hele IP-blokken van een hoster op aanwijzingen van Spamhaus. Spamhaus lag dagen plat.

Kamphuis ontkende dat zijn organisaties zelf bij de aanval betrokken waren, maar wilde wel toegeven dat het om een club vrienden ging genaamd Stophaus, waarvan hij de woordvoerder was. Greenhost.nl meende echter wel degelijk de virtuele handtekening van CB3RO te herkennen. In zijn meest recente Facebookposting schrijft Kamphuis dat CB3RO na drie weken weer ‘min of meer in de lucht is’.

Kamphuis werkte ooit bij de helpdesk van internetaanbieder Xs4all, waar hij op de vingers zou zijn getikt voor het hacken van de computers van zijn werkgever. Eind jaren negentig zette hij zelf hostingbedrijven op.

Cyberbunker en CB3RO bieden onderdak aan nogal omstreden klanten, aan wie geen lastige vragen worden gesteld. Hun privacy wordt gewaarborgd en ook worden geen traceerbare betalingsgegevens vastgelegd. Kamphuis geeft zelf toe dat hij (dubieuze) pillenverkopers host, maar spreekt over ‘gelicenseerde Viagra handelaren’.

In diverse buitenlandse kranten werd gesuggereerd dat de aanval zou hebben plaatsgevonden vanuit een Zeeuwse atoombunker, die echter al enige tijd in andere handen is overgegaan.  Cyberbunker wil zijn klanten kennelijk nog steeds wijsmaken dat men in een bunker in Goes is gevestigd en ook in bunkers op andere locaties. Er zijn aanwijzingen, althans volgens de New York Times, dat Kamphuis nadien naar Berlijn is uitgeweken. Geruime tijd bood zijn organisaties onderdak aan WikiLeaks en the Pirate Bay, totdat een Duitse rechtbank daar een stokje voor stak.

Directeur Jordan Robson van Cyberbunker (woonachtig in Kuala Lumpur) maakte zich afgelopen weekend op Facebook enorm boos over alle consternatie: ‘Hoe kan een DDOS-aanval iets anders zijn dan een demonstratie van treinbestuurders in Londen? Of van ambulancepersoneel? Je kan trouwens geen film op televisie kijken zonder te worden gespamd voor producten die ik niet wil en hoef. ‘

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond