Deel dit artikel
-

Symbaloo met open platform voor lesplannen

Symbaloo lanceert een nieuw platform onder de noemer Symbaloo Lesplannen. Docenten en trainers kunnen met digitaal lesmateriaal een lesplan samenstellen, dat in de vorm van een game gedeeld kan worden met de leerlingen.

Een lesplan is een bordspel gevuld met lesmateriaal dat door de docent wordt samengesteld. De student doorloopt spelenderwijs een route van begin tot eind. Bij elke stap krijgt hij digitaal lesmateriaal voorgeschoteld. Bijvoorbeeld een video, artikel of plaatje. Door vragen te beantwoorden wordt de ideale route bepaald, terwijl de leerkracht met realtime statistieken op detailniveau kan meekijken. In een speciaal ontwikkelde marktplaats kunnen docenten populaire lesplannen delen.

Het bedrijf uit Delft ziet toekomst in volledig gepersonaliseerd leren en daar moet dit platform aan bijdragen. Docenten en scholen kunnen gratis gebruik maken van de Symbaloo lesplannen. Op termijn  wil Symbaloo ook betaalde lesplannen aanbieden

In de VS is het platform sinds januari in gebruik en zijn er inmiddels duizenden lesplannen gemaakt. In Nederland hebben diverse instellingen de lesplannen in gebruik genomen, waaronder de Radboud Universiteit.

Symbaloo presenteert het nieuwe systeem tijdens een roadshow door Nederland en België. Vandaag start die in Gent om via Eindhoven via Delft in Amsterdam te eindigen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond