Deel dit artikel
-

Tablet haalt desktop in

In 2015 waren er voor het eerst meer huishoudens met een tablet dan met een desktopcomputer. Dat blijkt uit cijfers van CBS. Inmiddels gebruikt ook 23 procent van de 65-plussers een smartphone.

De tablet is in steeds meer huishoudens te vinden. Had 39 procent in 2013 een tablet; in 2015 was dit volgens CBS 58 procent. Daarmee verdringt de tablet de desktopcomputer in huis, die bij de helft aanwezig is.

De smartphone is inmiddels te vinden in 73 procent van de Nederlandse huishoudens, inmiddels ook net iets vaker dan een laptop.

Vooral 45-plussers maken de laatste jaren steeds meer gebruik van mobiel internet. Was in 2012 41 procent van de 45- tot 65-jarigen mobiel online; vorig jaar was dat gestegen tot 71 procent. Bij 65-plussers steeg het van 11 naar 31 procent. Onder de 45 jaar is nu bijna negen op de tien mensen wel eens mobiel online.

De smartphone wordt in alle leeftijdsgroepen het meest gebruikt. In 2015 was dit ook onder 65-plussers het meest gebruikte apparaat: 23 procent.

Capture

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Tony

De conclusie dat de tablet de desktop verdringd is slecht onderbouwd. Van verdringing is pas sprake als de tablet aanwijsbaar toeneemt ten koste van de desktop – dat er dus een direct verband tussen die twee is. Dit directe verband tussen blijkt niet uit het artikel. Verder mist er een legenda bij de grafiek waardoor deze niet te begrijpen is en is de afbeelding een laptop en geen desktop.

Jan Libbenga (Emerce)

Grafiek wordt nu volledig weergegeven. Op de foto staat naast een laptop toch echt een tablet afgebeeld.

De CBS conclusie is simpelweg gebaseerd op tellingen. Los daarvan is al langer bekend dat de tablet veel functies van laptop of desktop overneemt.

bert

Het gaat om aantallen apparaten. Dat 50% van de tablets cheapo androidrommel is dat slechts als YouTube-plank voor de kids wordt gebruikt is hier niet te zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond