Deel dit artikel
-

Tele2 stijgt in rustige telecommarkt

Tele2 heeft zijn marktaandeel op de Nederlandse markt vergroot van 3 naar 5 procent in het eerste kwartaal van 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel.

Voor het overige blijft de mobiele markt in Nederland opvallend stabiel met T-Mobile en Vodafone als de de grootste aanbieders. Opvallend is wel dat Applegebruikers weggaan bij T-Mobile, terwijl Sonygebruikers juist voor T-Mobile kiezen.

De maandelijkse kosten zijn volgens het panel de belangrijkste reden om van aanbieder te veranderen. Daarna volgen het merk en het type toestel. Een WiFi-functie op het toestel wordt steeds belangrijker gevonden.

In het eerste kwartaal van 2013 had 63 procent van de consumenten een smartphone, tegen 52 procent een jaar eerder. Hi heeft het grootste aantal smartphonegebruikers (77 procent). Veertig procent gebruikt zijn smartphone voor e-mail. SMS blijft belangrijk, maar heeft duidelijk aan belang ingeboet. Het zakelijk gebruik van de smartphone neemt toe.

Deel dit bericht

3 Reacties

Joyce

Opzich niet zo vreemd dat Tele2 als goedkope aanbieder haar marktaandeel vergroot in deze tijd van crisis. Onze ervaring is dat de consument steeds kritischer wordt op de kwaliteit van mobiele diensten. Bv. de snelheid van internet is waar een consument meestal niet als eerste op vergelijkt, maar wel kosten per maand. Soms zie je dan dat men een goedkoop abonnement neemt, maar niet tevreden is over de geleverde dienst.

Frank

Klopt Tele2 doet erg zijn best met ouden prijzen uit 2010 waar iedereen nu zijn prijs van de abonnementen omhoog gooit houd Tele2 stand met lage prijzen. Zij hebben natuurlijk ook geen winkels alleen dealers die het verkopen en online dat houd de kosten ook laag. Ben benieuwd als ze straks ook 4G aanbieden op hun eigen netwerk.

Tele2 klant

Ik hoop dat de mobiele app om het datagebruik en de belkosten te monitoren, snel wordt verbeterd. Deze loopt vaak dagen achter of werkt helemaal niet. Hier kunnen ze nog wel wat leren van T-mobile. Hoor van meer mensen dat deze slechte app een reden is niet voor tele2 te kiezen, die app is toch belangrijk als je die gebruikt om te voorkomen dat je constant buiten je bundel te belt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond