Deel dit artikel
-

Telefoon.nl, Werken.nl en anderen onder de veilinghamer

Vandaag begint de online veiling van 21 mooie Nederlandse domeinnamen, waaronder Telefoon.nl, Werken.nl en Printers.nl. Die kunnen samen makkelijk een paar ton opbrengen, schat bemiddelaar Undeveloped in.

De topleveldomeinen waarvoor vandaag de veiling begint waren niet eerder te koop voor eindgebruikers. Belangstellenden kunnen tot en met 31 augustus snuffelen tussen en natuurlijk ook bieden op de premium domeinen.

Undeveloped is het Nederlandse bedrijf dat bemiddelt bij de verkoop. Voor oprichter en directeur Reza Sardeha is het niet enkel een veiling zoals velen maar weer een bevestiging dat zijn bedrijfsmodel werkt. De onderneming biedt namelijk een transparante marktplaats voor de handel in domeinnamen. De combinatie van de woorden ‘transparant’ en ‘domeinenhandel’ ligt niet echt voor de hand, maar dat is precies de angel die de ondernemer uit de markt wil trekken.

“Als een van de eerste partijen pakken we een online markt aan die over jaren ongelofelijk inefficiënt en gefragmenteerd is geraakt. De toegang tot een goede domeinnaam, of die nou al door iemand geclaimd is of niet, is bijna dramatisch te noemen. We noemen ons intern daarom ook ‘the disruptor of the first internet industry’.” Dat doet het internationale team met een site waarop het aanbod van beschikbare domeinnamen zonder franje inzichtelijk wordt gemaakt, met zoveel (meta-)informatie van en over het domein en eventueel de eigenaar en zijn motieven. Daarnaast faciliteert het de hele transactie.

“Zo leveren we toegevoegde waarde aan beide kanten van de markt. Een domeinovername van een willekeurige verkoper is bij Undeveloped vaak binnen enkele uren afgerond terwijl je voorheen soms wel weken moest wachten. We hebben het aankoop- en verkoopproces van begin tot eind verbeterd om een sterke positie in de markt te creëren.”

De ondernemer denkt binnen twee jaar tot de top 3 grootste domeinmarktplaatsen te behoren.

Het domein Werken.nl levert naar verwachting tussen de een à anderhalve ton op. Telefoon.nl vijtig- à zestigduizend euro.

Foto: Wyncliffe (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jan

Ik wens ze het allerbeste maar .nl domeinnamen zijn deze voorgespiegelde bedragen absoluut niet waard. Ik denk dat er een 0 af moet qua waarde.

(Telefoon.nl is overigens voor een webwinkel ook niet handig, daar wil je dan Telefoons.nl voor hebben.)

Maurice

De domein markt zal de aankomende jaren nog wel aanzienlijk groeien. Het is basic economics. Waar schaarste is en veel vraag is groei. Als je de huizenmarkt vergelijkt met de domein industrie dan zie je dat de domein markt (die in zijn tiener jaren zit overigens) steeds meer op de huizen markt gaat lijken.

Alleen zijn domeinen nog schaarser dan huizen en locaties. Er is natuurlijk maar 1 telefoon.nl beschikbaar. De gene die die domeinnaam heeft, heeft de mogelijkheid om die naam te ontwikkelen.

PS: @Jan – er wordt wel degelijk goed betaald voor dit soort “uitblinkers” omdat het waarderen van dit soort namen niet al te ingewikkeld is. Ook de upside om zo’n kwalitatief goede domein nu te kopen is vrij eenvoudig te rechtvaardigen. Over een jaar staan deze namen alweer niet meer te koop voor dit soort bedragen. Zie de vorige veiling resultaten bijvoorbeeld: http://www.emerce.nl/nieuws/anderhalve-ton-nl-domeinveilingen

René

Ben ik de enige die gewoon echt niet snapt wat de afbeelding van dit artikel te maken heeft met het onderwerp? Waarom een afbeelding van een treinspoor dat naar een tunnel toe gaat?

René

Artikel van 5 jaar geleden, maar wilde eens kijken welke websites er inmiddels zijn ontwikkeld. Het valt me op dat Werken.nl nog altijd te koop staat en dat naar mijn mening alleen Telefoon.nl is ontwikkeld. Waar zit dat hem toch steeds in dat premium domeinnamen zo lang ongebruikt blijven?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond