Deel dit artikel
-

Telegraaf brengt nieuwe Androidapp uit

De mobiele app voor Android van dagblad De Telegraaf is vernieuwd. Met het redesign van de gratis internetkrant brengt de uitgever de Androidtitel qua stijl in overeenstemming met de iOS-uitgaven.

Sinds gisteren is de nieuwe app te downloaden uit Google Play. Het redesign is vooral een kosmetische stap vooruit. De krant toont twee kolommen met nieuwsberichten. Bovenaan de pagina is een sleepmenu verstopt dat de lezer naar de afzonderlijke katernen brengt.

De app bevat geen alarmfunctie voor ‘breaking news’ en biedt vooralsnog weinig zichtbare reclameruimte. Dat kan met de toename van interesse van adverteerders snel veranderen.

De Telegraaf heeft met zijn mobiele app op Android nog veel stappen te maken, wil het aansluiting vinden bij de meest nabije concurrent, de NOS.

Volgens de statistieken van analyticsbedrijf Distimo staat De Telegraaf in de top 100 nu op plaats 58. Ter vergelijking: NOS Teletekst scoort beter en staat op plek 46. NOS Nieuws bekleedt de 38e positie en NU.nl na WhatsApp en Facebook de derde plaats. Niettemin staat De Telegraaf-app op enkele honderdduizenden telefoons geïnstalleerd.

De app is gebouwd met onder meer G2K, Beeproger en The Mobile Company.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Mooie app idd, maar jammer dat hij zo traag is. Getest op een goed wifi verbinding met een Galaxy S4 haalt hij absoluut niet de souplesse die de nieuwe Nu.nl app wél heeft. Terug naar de garage 😉

Natalie - Epicwebsite

Het is geen verrassing dat De Telegraaf, een van de marktleiders in de Nederlandse nieuwsmedia, zijn aanwezigheid in de mobiele wereld verder heeft uitgebreid met een gloednieuwe Android-app. De app is niet slechts een verbetering; het is een complete make-over die de lat hoog legt voor wat we mogen verwachten van een nieuwsapp.

Gebruiksvriendelijkheid

De interface is strak en intuïtief, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring. De navigatie is eenvoudig, waardoor gebruikers snel kunnen schakelen tussen verschillende nieuwssecties en categorieën. Dit komt overeen met de best practices in UI/UX-design en laat zien dat er goed is nagedacht over de eindgebruiker.

Functionaliteit

De app komt met een reeks nieuwe functies, waaronder real-time nieuwsupdates, een sectie voor opiniestukken en een geïntegreerde videoportal. Wat opvalt, is de soepele integratie van multimedia-elementen, een aspect waar veel nieuwsapps nog steeds moeite mee hebben.

Prestatie en Stabiliteit

De app presteert uitstekend en toont geen tekenen van lag of instabiliteit. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het optimaliseren van de app voor verschillende Android-toestellen, een belangrijk detail dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Conclusie

De nieuwe Android-app van de Telegraaf is een grote stap voorwaarts en zet een nieuwe standaard voor mobiele nieuwsbeleving. Met zijn gebruikersgerichte design, uitgebreide functionaliteiten en robuuste prestaties, biedt de app een holistische en verrijkende gebruikerservaring. Dit is een must-have app voor iedereen die op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, terwijl hij onderweg is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond