Deel dit artikel
-

Telegraaf sommeert oprichter Relatieplanet

De oprichter van Relatieplanet, die de datingsite ooit verkocht aan Telegraaf Media Group (TMG), wordt beschuldigd van het schenden van een concurrentiebeding. Hij zou te snel van start willen gaan met een nieuwe concurrerende datingsite.

“De advocaat van TMG heeft zich gemeld en ons gesommeerd de activiteiten vanaf heden tot 8 oktober te staken”, aldus Chris Van Tuijl, die Relatieplanet oprichtte.

Van Tuijl laat weten dat TMG per dag 25.000  euro vordert. Hij verkocht ooit ‘zijn’ Relatieplanet aan TMG, waarna hij met 123Video.nl aan de start ging. Sinds begin dit jaar waagt Van Tuijl zich weer op de online datingmarkt.

“We zijn het niet eens met de sommering. Het is een beetje een technische discussie die gaat over de manier van aandelenoverdracht en het daadwerkelijke tijdstip van levering destijds van de laatste 30 procent van de aandelen”, aldus Van Tuijl.

Van Tuijl startte begin dit jaar het initiatief Relatie.nl, dat in april officieel de deuren moet openen voor het publiek. Met de verkoop  van Relatieplanet kwam ook het concurrentiebeding. Volgens de uitgever loopt het concurrentiebeding pas op 8 oktober af.

Er is volgens Van Tuijl nog geen sprake van een rechtszaak. “Wij als Relatie.nl hopen er met TMG op een volwassen manier uit te komen en zullen daar ook alles aan doen.”

Van Tuijl is van mening dat het beding eind 2010 geëindigd is en hij zou in die zin juist handelen met Relatie.nl. Wat hij gaat doen, mocht TMG gelijk krijgen, is niet duidelijk. “Over een eventueel uitstel van de lancering kan ik helaas niets zeggen. Ik hoop dat hier in de loop van komende weken meer duidelijkheid over zal komen.”

Hyped.nl ontdekte het nieuws over de sommering van TMG vanochtend naar aanleiding van een schrijven van Van Tuijl op Facebook.

Deel dit bericht

10 Reacties

Babe

Wat een klungel om weer hetzelfde trucje te willen gaan doen…

Nathalie

@Babe; typisch Nederlandse reactie. Iemand die de grootste datingsite van Nederland heeft neergezet en daar zeer succesvol mee is geweest een klungel te noemen… Daarna zeer succesvol 123video neergezet. Succes is verboden in Nederland en genereert afschuw en jaloezie. Dat blijkt maar weer. Enne als het een trucje is, waarom heb jij dit succes dan niet even in de markt gezet? Weet zeker dat Telegraaf op hun nagels bijten. Komt ie met de naam Relatie.nl…. Dat is toch om te lachen! Zie die gezichten in maatpakken bij de Telegraaf al voor me. Eheheh

Jan Peter

Geef hem groot gelijk. Relatieplanet is nog steeds een succes maar daar is al 5 jaar niets meer aan verandert. En veel te massaal. Twijfel er niet aan dat Relatie nl grote kans maakt om een goede site en concurrent te gaan worden.

Anja

Heb me op relatie.nl ingeschreven, ben ook op RP. Profiel en foto's plaatsen is al 10 keer beter en mooier. Ik hoop dat Relatie nl gewoon online blijft. Telegraaf zijn geldwolven en duidelijk bang. RP heeft voor mij afgedaan.

Babe

klun?ge?len klungelde, h geklungeld 1 tijd verspillen @Nathalie Het is geen jaloezie. Het lijkt me zonde van zijn/hun tijd. Er zijn toch nog genoeg andere gave dingen om te doen… waarom weer perse in exact dezelfde product/marktcombinatie stappen? Misschien heb ik er te weinig kaas van gegeten en een geen goed beeld op de situatie. Staat deze markt dan zo hopeloos stil dat deze oudgedienden van de datingmarkt Chris van Tuijl (42) en Alko Schuster (38) weer nodig zijn?!

rich

Snap niet dat mensen betalen voor een datingsite, er zijn genoeg gratis datingsites, vlindertjes.nl ofzo

Joris

Het lijkt me toch niet vreemd dat een bedrijf een andere partij erop aan spreekt als zij zich niet aan beding houden? Waarom heeft Relatieplanet dan direct afgedaan en is het zielig van TMG? Overigens gaat foto's plaatsen exact hetzelfde bij beide sites, dus de opmerkingen van beide dames zou ik zelfs merkwaardig willen noemen.

Matchingpuntnl

Hij pleegt volgens mij ook inbreuk op het merk Relatieplanet.nl met relatie.nlen dat is namelijk een afkorting van het merk

Sent Wierda

@Matchingpuntnl: Relatieplanet is een van de vele websites met ‘relatie’ in de domeinnaam. Met de domeinnaam relatie.nl is niets mis. Het is de ideale domeinnaam voor een datingsite. Het is achteraf gezien niet slim geweest van TMG dat het deze domeinnaam destijds niet heeft gekocht van Van Tuijl.
Bovendien: Wie was er het eerst: Relatie.nl of Relatieplanet.nl?
Het antwoord is: Relatie.nl (in 1999; Relatieplanet is van eind 2000).

Lieve van Damme / Yoopla

Meneer van Tuijl is van harte welkom om op zijn websites wat advertenties te plaatsen voor Yoopla. Dan krijgt hij na 8 oktober gewoon een stukje van de taart 🙂 Abonnementen verkopen we niet. Onbeperkt mailen en chatten met leden van RP, Parship en ook Relatie.nl is en blijft gratis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond